StoryEditor
emiliano martinez

Emery odlučio prodati argentinskog vratara nakon što je zgrozio svijet svojim proslavama

Piše desk  /  25.12.2022., 12:35h

Emiliano Martinez svojim je obranama u Kataru imao velike zasluge u argentinskom osvajanju naslova svjetskog prvaka, ali umjesto da mu mundijal otvori vrata većih klubova, kontroverzni golman zatvorio si je vrata svog vlastitog.

Novi trener Aston Ville kritizirao ga je zbog nedoličnih načina proslave naslova, kako u Kataru, tako i u Argentini, a španjolski portal Fichajes piše da ga je već i odlučio prodati.

Bivši trener Arsenala i Villarreala preuzeo je klupu Aston Ville prije dva mjeseca, ali argentinski golman od starta mu nije najbolje legao, a njegovo nedavno ponašanje samo je pospješilo odluku da ga se riješi. 

Prije oproštaj nego oprost

''Kad su emocije jake, teško ih je kontrolirati. Međutim, idući tjedan razgovarat ću s njim o nekim situacijama tijekom slavlja. Sad je sa svojom reprezentacijom i to poštujem, no kad dođe u klub, naša je odgovornost. Razgovarat ću s njim'', rekao je Emery prije nekoliko dana, ali čini se da će razgovor prije završiti oproštajem nego oprostom.

Iako je Martinez izvrstan golman i Argentina bez njegovih obrana penala ne bi postala svjetski prvak, njegov temperament i karakter nisu po svačijem ukusu, a kritizirali su ga zbog korištenja trofeja Lav Jašin za najboljega golmana SP-a kao spolovila te slavlja s lutkom, na koju je bilo nalijepljeno lice Kyliana Mbappea.

Bono glavni kandidat da ga zamijeni

Fichajes piše da je Emery već odabrao zamjenu pa bi umjesto golmana svjetskog prvaka u Villu trebao doći golman četvrte reprezentacije svijeta. Marokanac Bono, za kojim je također izvrsno Svjetsko prvenstvo i impresivne obrane penala, član je Seville, koja ga je navodno spremna pustiti za 40 milijuna eura, što nije previsoka cijena za premierligaški klub.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:22