StoryEditor
SLUČAJ CASTILLO

Ekvadoru prijeti izbacivanje sa SP-a u Katru?

Piše hina  /  13.09.2022., 10:54h

Među novim dokazima koji bi mogli uzburkati južnoamerički nogomet i stvoriti velike probleme FIFA-i, "Daily Mail" je u utorak objavio audio snimku interviewa koji je Castillo dao istražiteljima prije četiri godine

Nogometna reprezentacija Ekvadora mogla bi biti izbačena sa Svjetskog prvenstva u Katru nakon što je britanski list "Daily Mail" dobio nove dokaze o šokantnom priznanju jednog od njegovih igrača Byrona Castill da koristi lažnu putovnicu, s priznanjem danim u službenoj istrazi koju je zataškao Ekvadorski nogometni savez (FEF). 

Naime, prije četiri mjeseca Čile je optužio Ekvador za lažiranje Castillovog rodnog lista te je zatražio da se zbog toga Ekvador izbaci s SP-a u Katru i da Čile zauzme njegovo mjesto. FIFA je nakon istrage u lipnju objavila da nije našla nepravilnosti te potvrdila da će Ekvador nastupiti na SP-u. Međutim, Čile se žalio na tu odluku i FIFA u četvrtak treba donijeti odluku o tom pitanju.

Među novim dokazima koji bi mogli uzburkati južnoamerički nogomet i  stvoriti velike probleme FIFA-i, "Daily Mail" je u utorak objavio audio snimku interviewa koji je Castillo dao istražiteljima prije četiri godine.

Castillo je u tom interviewu kazao da je rođen 1995., a ne 1998. kako je navedeno na njegovom rodnom listu u Ekvadoru. Također, u razgovoru on daje svoje puno ime kao Bayron Javier Castillo Segura, koje odgovara podacima iz njegovog kolumbijskog rodnog lista, umjesto imena na ekvadorskom rodnom listu - Byron David Castillo Segura.

Nogometaš detaljno opisuje odlazak iz kolumbijskog grada Tumaca u San Lorenzo u Ekvadoru kako bi nastavio nogometnu karijeru i imenuje ekvadorskog poduzetnika koji mu je dao novi identitet.

Ekvador je na SP-u u skupini A s domaćinom, Senegalom i Nizozemskom i trebao bi s katarskom reprezentacijom 20. studenog otvoriti prvenstvo.

Dnevnik.ba

19. lipanj 2024 02:12