StoryEditor
bivši vatreni

Eduardo: U Dinamu se ne osjećam kao da sam dobrodošao

Piše desk  /  29.01.2023., 21:44h

O odnosima s Dinamom i Zdravkom Mamićem je rekao: "Rekao bih da me više cijene u Arsenalu, iako su uspjesi koje sam postigao u Londonu zanemarivi u odnosu na one s Dinamom."

Eduardo da Silva dao je veliki intervju za SportKlub. Govorio je o igračkim danima, utrci za naslov u Premier ligi, ali i o svom bivšem klubu Dinamu: "Stigao sam u Hrvatsku prije mjesec dana, posjetiti prijatelje, uvijek mi je lijepo doći ovdje", rekao je Eduardo.

"Čačić me zvao za Euro 2016."

Bivši hrvatski reprezentativac komentirao je Antu Čačića, današnjeg šefa struke u Dinamu: "Bio je dobar, on mi je bio prvi trener u Hrvatskoj. Cijenim ga i ne mogu ga zaboraviti. Nismo više u kontaktu. Zadnji put smo se sreli kada je došao u Kijev zamoliti me da se vratim u reprezentaciju pred Euro 2016. Nisam pristao na to jer je moja odluka da se umirovim od reprezentacije bila konačna nakon SP-a 2014. iz osobnih razloga."

Govorio je i o Niki Kovaču, koji ga nije htio uvesti protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu 2014: "Ne zamjeram i ne volim se vraćati na to. Jedino mi nije jasno zašto Kovač nije iskoristio treću zamjenu jer smo bili u situaciji da gubimo utakmicu. Nije mi ta odluka jasna, no on je bio izbornik i vjerujem da je on najbolje znao što napraviti."

"Više me cijene u Arsenalu nego u Dinamu"

O odnosima s Dinamom i Zdravkom Mamićem je rekao: "Rekao bih da me više cijene u Arsenalu, iako su uspjesi koje sam postigao u Londonu zanemarivi u odnosu na one s Dinamom. Cijene me više jer sam imao određene privatne probleme u Zagrebu s jednom osobom koja je svima dobro poznata. Kada sam 2009. stigao u Zagreb, dobio sam ponudu da pogledam utakmicu Dinama s tribina. Tada se na stadionu nisam osjećao dobrodošlo, s obzirom na te privatne probleme koje sam spomenuo. To je bio zadnji put da sam bio na Maksimiru."

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:07