StoryEditor
bivši napadač vatrenih

Eduardo još nije oprostio Kovaču: "Ne razumijem zašto je to napravio, nisam mu to zaboravio"

Piše desk  /  05.08.2022., 12:21h

Legendarni napadač Eduardo da Silva stigao je u Zagreb na juniorski turnir "Mladen Ramljak", a tim se povodom u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju prisjetio svoje karijere, za koju mnogi smatraju da je mogla biti i bolja da nije bilo stravičnog loma noge 2008. godine.

"A to se dogodi, ne gledam na to kao nešto strašno. Loše je jedino što su me nakon loma mnogi tretirali i gledali kao robu s greškom, kao da sam karamboliran, polovni auto. Prije su mi gledali vrline, a nakon loma noge samo mane. A dao sam više golova nakon ozljede...", požalio se Eduardo, legendarni napadač Vatrenih, kojega posebno peče Svjetsko prvenstvo 2014.

Igrao se najveći nogometni turnir, i to u njegovom Brazilu. Utakmica Brazil - Hrvatska, a među kockastima je bio i on, Brazilac, Eduardo da Silva. Međutim, tadašnji ga je izbornik Niko Kovač odlučio ostaviti na klupi, iako je Hrvatska 10 minuta do kraja utakmice gubila 1:3, a jednu zamjenu izbornik uopće nije ni iskoristio. 

"Ah, dan-danas me to peče. Neke stvari mi nikad neće biti jasne. Niko Kovač nije imao neke argumente da me ne stavi u igru. On je to tako odredio, kao da je Nijemac... Tako je gledao... Nitko nije bio motiviraniji od mene i silno sam se pripremao, trudio da budem spreman i zdrav. U redu, nisam bio u prvom sastavu, to je trenerova odluka. Ide prva zamjena (Brozović umjesto Kovačića od 61., op. a.), mene nema. Ide druga zamjena (Rebić umjesto Jelavića od 78., op. a.), opet me nema. Trebali smo izjednačiti, ima logike da se napad pojača, ali treću zamjenu trener nije ni obavio! Ma da je barem golmana mijenjao, ništa ne bih rekao. Nego, treća zamjena nije ni izvršena! Do danas mi je ostalo nejasno. Niti riječ da mi je Kovač objasnio, nikad i nikako. Niko mi nikad nije objasnio zašto je to napravio. Nisam to zaboravio...", kazao je popularni Dudu.

Podsjetimo, Eduardo je tijekom karijere igrao za Dinamo i Flamengo, a bio je i član zaprešićkog Intera, Arsenala, Šahtara, Athletico Paranaensea i Legije. Za Vatrene je igrao 10 godina, upisao 64 nastupa i postigao 29 golova.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:54