StoryEditor
tenis

Džumhur pobijedio Gulbisa i ušao u glavni ždrijeb ATP u Montpellieru

Piše desk  /  31.01.2022., 19:29h
Najbolji bh. tenisač pobijedio je u finalu kvalifikacija ATP-a u Montpellieru Latvijca Ernestsa Gulbisa s 2-0 u setovima i plasirao se u glavni ždrijeb turnira.

Džumhur je za sat i pol tenisa pobijedio tridesettrogodišnjaka iz Latvije sa 7-6 i 6-2.

Prvi set je dobro počeo za Damira. Oduzeo je servis Gulbisu odmah u prvom gemu. Džumhur je kod 5-3 i na servis protivnika imao prvu set loptu, ali je nije iskoristio. Zatim je na svoj servis imao još dvije, ali i tu priliku je propustio, pa je Gulbis napravio break. Prvi set donio je tie-break u kojem se ipak bolje snašao najbolji bh. tenisač i uz tri mini-breaka pobijedio 7-4 u tie-breaku prvog seta.

Džumhur je rutinski dobio drugi set. Uz dva breaka kod 1-2- i 2-5 riješio je pitanje pobjednika i slavio sa 6-2, ostvarivši plasman u glavni dio turnira ATP 250 u Montpellieru.

Tenisač iz Bosne i Hercegovine u prvom kolu igra protiv Alexa Molčana 72. igrača svijeta. Protiv Slovaka je Džumhur do sada igrao dva puta 2021. godine. Poražen je u četvrtfinalu na turniru u Bratislavi sa 2-1, a u polufinalu kvalifikacija na Wimbledonu sa 2-0.

Pobjednik ovog meča u drugom kolu, odnosno osmini finala, ide na Gruzijca Nikoloza Basilashvilija.

15. travanj 2024 21:10