StoryEditor
serie a

Džeko nanio Napoliju prvi poraz sezone

Piše hina  /  05.01.2023., 07:29h

U derbiju 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je na San Siru pobijedio Napoli sa 1-0 nanijevši lideru Serie A prvi poraz ove sezone.

Pogodak odluke zabio je Edin Džeko u 56. minuti.

Inter je već u 4. minuti imalo lijepu priliku, no Federico Dimarco nije bio precizan. U 26. minuti je domaćin imao novu priliku, ali je Matteo Darmian promašio gol. Prvu veliku priliku Napoli je imao nakon pola sata utakmice, ali je Piotr Zielinski loše pucao. U završnici prvog dijela okušao se i Romelu Lukaku, ali bez uspjeha.

Premda je u prvih 45 minuta bilo nekoliko izglednih situacija pred vratima Andrea Onane i Alexa Mereta niti jedan udarac nije upućen unutar gola. Pogodak smo napokon vidjeli u 56. minuti, kada je Edin Džeko sjajno zabio glavom nakon ubačaja Federica Dimarca. Bio je to njegov sedmi pogodak ove sezone.

Napoli je najbliže bio izjednačenju u 90. minuti kada je Giacomo Raspadori pucao unutar kaznenog prostora, no Onana je sjajno obranio. Dodajmo kako Marcelo Brozović nije nastupio za domaći sastav zbog ozljede.

Inter je ovom pobjedom vratio neizvjesnost u prvenstvo, ali i skočio na četvrto mjesto sa 33 boda, dok je Napoli i dalje na vrhu sa 41 bodom. "Nerazzurri" sada imaju bod manje od trećeplasiranog Juventusa koji je na gostovanju pobijedio Cremonese sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Arkadiusz Milik u sudačkoj nadoknadi.

Poljski napadač je sjajno pogodio iz slobodnog udarca s više od 25 metara. Bila je to sedma uzastopna pobjeda torinske "Stare dame" i to sedma u kojoj Juve nije primio gol.

Roma je na Olimpicu pobijedila Bolognu sa 1-0, a "Vučica" je do prve pobjede u zadnja četiri kola stigla golom Lorenza Pellegrinija iz jedanaesterca u šestoj minuti utakmice. Hrvatski veznjak Nikola Moro nije nastupio za Bolognu.

Za razliku od Rome, drugi rimski klub je upisao poraz. Lazio je na gostovanju kod Leccea poveo 1-0, ali je na koncu izgubio 1-2. Lazio je poveo u 14. minuti golom Cire Immobilea, no Lecce je u drugom poluvremenu okrenuo rezultat golovima Gabriela Strefezza (57) i Lorenza Colomboa (71).

Marin Pongračić nije nastupio za Lecce, dok je Toma Bašić za goste igrao do 85. minute.

U ranije odigranom susretu Spezija i Atalanta su remizirali 2-2, a goste je poraza spasio hrvatski reprezentativac Mario Pašalić postigavši pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Spezija je nakon prvog dijela vodila 2-0 golovima Emanuela Gyasija (8) i M‘Bala Nzole (31), no gosti iz Bergama su u nastavku uspjeli izboriti bod. Smanjio je Rasmus Hojlund u 77. minuti, a za 2-2 zabio je Pašalić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je to njegov drugi gol ove sezone nakon što je u listopadu zabio protiv Sassuola. Hrvatski veznjak je ušao u igru u 57. minuti.

Bez pobjednika je završio i susret između Torino i Verone, na koncu je bilo 1-1. Verona je povela u 45. minuti golom Milana Đurića, a za Torino, kojeg vodi Ivan Jurić, je izjednačio Aleksej Mirančuk u 64. minuti. Nikola Vlašić je igrao cijeli susret za Torino.

Milan je na gostovanju pobijedio Salernitanu sa 2-1.

"Rossoneri" su sjajno ušli u susret i već nakon 15 minuta vodili su 2-0. Strijelci su bili Rafael Leao (10) i Sandro Tonali (15). Brahim Diaz je u 58. minuti zabio i treći gol za Milan, ali je pogodak poništen nakon asistencije VAR-a. U 83. minuti je Federico Bonazzoli smanjio rezultat vrativši nadu domaćinima, no više nije bilo golova.

Ante Rebić nije nastupio za Milan zbog ozljede mišića, dok je Domagoj Bradarić odigrao cijeli susret za Salernitanu.

Identičnim rezultatom Sampdorija je na gostovanju pobijedila Sassuolo osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Manolo Gabbiadini (25) i Tommaso Augello (28) su zabili za goste, dok je za Sassuolo strijelac bio Domenico Berardi u 64. minuti iz kaznenog udarca. Martin Erlić nije nastupio za Sassuolo.

Fiorentina i Monza su remizirali 1-1, baš kao i Udinese i Empoli. Marko Pjaca nije nastupio za Empoli.

Na ljestvici vodi Napoli sa 41 bodom, Milan je drugi sa 36 bodova, a Juventus ima 34. Slijede Inter (33), Lazio (30), Roma (30)...

Zadnje tri pozicije koje vode u Serie B drže Sampdoria (9), Cremonese (7) i Verona (6).

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
23. travanj 2024 10:47