StoryEditor
sjajni napadač

Džeko briljirao, primio nagradu pa u šali prozvao hrvatskog reprezentativca: "Hvala Bogu da nije bilo Brozovića"

Piše desk  /  27.10.2022., 08:52h

Edin Džeko odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu Inter, ovaj put protiv Viktorije Plzen u Milanu. Džeko je postigao dva gola protiv češkog tima i tako odveo Nerazzurre u osminu finala Lige prvaka. Bh. reprezentativac je napredovao na vječnoj listi najboljih strijelaca Lige prvaka, ali i postao drugi najbolji strijelac s 35+ godina u Ligi prvaka.

Nakon što je proglašen za igrača utakmice Džeko se našalio na račun kolege iz kluba, hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića koji je ozlijeđen, rekavši:

“Ja najbolji na terenu? Hvala Bogu da nije bilo Brozovića”, rekao je kroz šalu napadač Intera nakon što je dobio tradicionalnu nagradu UEFA-e.

Osvrnuo se Dijamant i na utakmicu protiv Viktorije u 5. kolu Lige prvaka.

“Mislim da smo dobro igrali, izuzev prvih 10 do 15 minuta. Nekad ide dobro, nekad loše, ali se uvijek trudim dati sve od sebe, čak i s 36 godina”, rekao je kapetan reprezentacije BiH.

Iako Džekin ugovor istječe na kraju sezone, Džeko se ne osvrće na to, kaže želi biti maksimalno fokusiran na ono što je ispred njega.

“Ne razmišljam o tome, sezona traje. Osjećam se dobro i znam da još mogu igrati na ovom nivou, a onda će sve ostalo doći” zaključio je Džeko.

Edin Džeko ostvario je napredak na vječnoj listi najboljih strijelaca Lige prvaka i sada je 33. najbolji strijelac s 28 postignutih golova, a to mjesto dijeli s Haalandom, Papinom i Giggsom.

Džeko je nakon što je napunio 35 godina postigao šest golova u Ligi prvaka i tako prestigao bivšeg napadača Chelseaja Didiera Drogbu (5).

Samo je nogometaš Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo uspio postići više pogodaka od Džeke u najelitnijeg nogometnom klupskom natjecanju s 35+ godina, čak 12.

Portugalac je samo prošle sezone postigao šest golova za Crvene vragove.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 20:44