StoryEditor
Marko Capan i Jere Vrcić

Dva ponajbolja juniora Hajduka u Širokom Brijegu

Piše hina  /  02.08.2023., 11:25h

Ponajbolji juniori Hajduka Marko Capan i Jere Vrcić, koji su ranije ove godine igrali u finalu juniorske Lige prvaka, ove će sezone nositi dres bosanskohercegovačkog nogometnog prvoligaša Širokog Brijega.

Marko Capan (19) i Jere Vrcić (18) tako će svoje prve seniorske korake u nogometu proći u momčadi s Pecare. Capan je kapetan juniora Hajduka i igra na poziciji defenzivnog veznog igrača, dok je Vrcić krilni napadač. 

Dolazak  Capana i Vrcića u redove širokobriješke momčadi rezultat je sporazuma kojega su potpisala ta dva kluba o razmjeni igrača, stručnih kadrova i drugih iskustava. 

"Jako sam sretan što sam postao dijelom kvalitetne momčadi kakva je NK Široki Brijeg. Vjerujem kako će mi boravak na Pecari doprinijeti u razvoju karijere", rekao je Capan. 

Vrcić na Pecaru stiže kao najbolji strijelac Hajdukovih juniora u Ligi prvaka mladih prošle sezone. U 13 utakmica postigao je pet golova i imao dvije asistencije. Za prvu momčad Hajduka upisao je jedan nastup u Hrvatskom kupu.

"Dolazim na posudbu kako bih stekao iskustvo seniorskog nogometa i pokušao pridonijeti uspjehu Širokog Brijega u novoj sezoni. Odlično poznajem trenera i njegove zahtjeve", istaknuo je Vrcić. 

Trener Širokog Brijega je Marijan Budimir koji je vodio juniore Hajduka do kraja prošle sezone. Pod njegovim vodstvom stigli su do finala juniorske Lige prvakau kojem su izgubili od nizozemskog AZ Alkmaara. 

Dnevnik.ba

21. veljača 2024 23:18