StoryEditor
tomislavgrad

‘Duvanjska desetka‘ uvrštena u državno prvenstvo BiH

Piše fena  /  04.08.2022., 10:32h

Atletski klub "Puls" iz Tomislavgrada organizira osmo izdanje "Duvanjske desetke" koja će se trčati ulicama Tomislavgrada 6. kolovoza s početkom u 18 sati.

Kako je poručio organizator, do sada su se trudili da svaka "desetka" bude bolja od prethodne, a ove godine za to imaju i poseban motiv.

Naime, po prvi puta ulicama Tomislavgrada trčat će se državno prvenstvo Bosne i Hercegovine kao i prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine na 10 km.

Za ovu utrku prijavilo se 187 natjecatelja iz šest europskih država od kojih najviše njih dolazi iz BiH i Hrvatske.

Uz glavnu utrku, tu je i "Utrka građana na 3,3 km" koja svake godine privlači sve više trkača a za ovu utrku se prijavilo 67 natjecatelja.

Start i cilj kružne utrke za njih obje, na kojoj će ukupno nastupiti 254 natjecatelja, je kod zgrade općine, a za tu priliku certificirana je i staza, što je, kažu, još jedna novost u odnosu na prethodna izdanja.

Iz Atletskog kluba "Puls" su stoga uputili su zahvalu prema Atletskom savezu Bosne i Hercegovine na ukazanom povjerenju za organizaciju državnoga prvenstva.

Kako prethodnih, tako i ove godine za najbolje natjecateljice i natjecatelje osigurane su vrijedne nagrade. Tradicionalna večera poslije utrke i ove će godine biti za sve sudionike.

Inače "Duvanjska desetka" je počela 2014. godine kada se grupa duvanjskih zaljubljenika u trčanje odlučila za organizaciju ovakvog događaja.

Prva utrka je okupila oko pedesetak trkača, a iz godine u godinu taj se broj povećavao tako da ova manifestacija sada broji više od 200 natjecatelja iz više europskih država.

Dnevnik.ba

09. kolovoz 2022 11:54