StoryEditor
kvalifikacije za euro

Dresovi hrvatskih nogometaša na humanitarnoj aukciji

Piše hina  /  07.09.2023., 08:27h

Hrvatski nogometni reprezentativci donirat će dresove s kvalifikacijskih utakmica za Euro protiv Latvije i Armenije za humanitarnu aukciju na kojoj će se prikupljati sredstva za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Hrvatski nogometni savez i Zaklada Vatreno srce organizirat će humanitarnu aukciju, a prikupljena sredstva bit će namjenski uložena u kupnju ultrazvučnog aparata za Kliniku za pedijatriju KBC-a Osijek. HNS i Zaklada Vatreno srce time će zaokružiti donacije u četiri najveća bolnička centra u Hrvatskoj, nakon što su proteklih godina donacije izvršene za KBC Zagreb, KBC Split i KBC Rijeku.

"Protekle četiri godine reprezentativci i savez su kroz različite aktivnosti prikupili za Zakladu Vatreno srce više od dva milijuna kuna, odnosno 300.000 eura, a ta sredstva usmjerena su prema djeci i mladima, što smatramo najboljim odabirom za humanitarno djelovanje. Raduje me što ćemo prigodom posjete Osijeku idući mjesec moći donirati KBC-u Osijek prijeko potrebni, moderni ultrazvučni aparat za Kliniku za pedijatriju koji će biti od velike pomoći liječnicima i mališanima, kao i njihovim roditeljima", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hrvatski nogometni savez idućih će dana obavijestiti navijače o detaljima aukcije na kojoj će za kupnju biti dostupni dresovi svih igrača koji će biti u zapisnicima utakmica protiv Latvije (8. rujna u Rijeci) i Armenije (11. rujna u Erevanu).

"Ponosan sam na naše igrače koji su još jednom pokazali senzibilitet za one najmlađe. Osijek je uvijek izniman domaćin hrvatskoj reprezentaciji te me raduje što ćemo i na ovaj način moći uzvratiti Osijeku i Slavoniji za tu ljubav koju pokazuju prema Vatrenima, a koju ćemo zasigurno osjetiti i u važnom ogledu protiv Turske koji nas čeka na prekrasnom novom stadionu", poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:04