StoryEditor
liga prvaka

Drama u zadnjem kolu: Perišić i Brozović se s Modrićem bore za prvo mjesto

Piše Desk  /  07.12.2021., 10:08h
Iako su Real Madrid i Inter osigurali prolaz u osminu finala Lige prvaka, hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Luka Modrić večeras će se od 21 sat na Santiago Bernabeu boriti za prvo mjesto u skupini.

Neki klubovi već su osigurali osminu finala, a neki će večeras imati priliku ugrabiti posljednja mjesta za prolazak u daljnju fazu natjecanja. Večeras od 18.45 počinje zadnje kolo Lige prvaka, a igraju se utakmice iz skupina A, B, C i D, prenose 24sata.hr.

PSG na domaćem terenu dočekuje Club Brugge, a pitanje prve pozicije u grupi A je riješeno. Manchester City kao vodeći u skupini prolazi u osminu finala, dok će Parižani proći kao drugi. Leipzig i Club Brugge bore se za odlazak u Europsku ligu, a trenutačno imaju isti broj bodova.

Njemački klub je zbog boljeg međusobnog omjera u prednosti, a oba susreta iz skupine igraju se od 18.45. 

U skupini B na vrhu se utaborio Liverpool s osvojenih 15 bodova dok će preostale momčadi voditi tijesnu bitku za prolaz u osminu finala.

Porto kao drugi ima pet bodova, a Milan i Atletico Madrid su izjednačeni s po četiri. Portu treba pobjeda protiv Atletica kako ne bi ovisio o rezultatima drugih utakmica ili mora izvući remi uz pobjedu Liverpoola protiv Milana. S druge strane, Milanu pak igra samo pobjeda protiv Liverpoola uz nadu da će Atletico uzeti makar bod Portu. Susreti iz ove skupine igraju se od 21 sat. 

Bez obzira na ishode susreta iz skupine C, Ajax kao vodeći s 15 bodova odlazi u osminu finala, a od 21 sat ugostit će Sporting koji kao drugoplasirani također prolazi u daljnju fazu natjecanja. Drugi susret skupine igraju Borussia Dortmund i Bešiktaš koji će kao posljednji završiti europsku avanturu ove godine. 

Možda najzanimljiviji večerašnji dvoboj igra se u grupi D gdje će se Real Madrid i Inter boriti za prvo mjesto, a glavni protagonisti bit će hrvatski reprezentativci. Luka Modrić protiv Marcela Brozovića i Ivana Perišića. ‘Kraljevski klub‘ je vodeći s dva boda više od trenutačno drugoplasiranog Intera pa u susret ulazi opušteniji. Inter će za osvajanje skupine morati slaviti na Santiago Bernabeu dok je Španjolcima dovoljan i remi. Drugi susret iz skupine igraju Šahtar i Šerif iz Tiraspola, ali ishod utakmice bit će bez rezultatskog značaja. Moldavci trenutačnu imaju šest bodova te kao trećeplasirani odlaze u Europsku ligu. Oba susreta igraju se u 21 sat. 

18.45 - Nogomet, Liga prvaka: PSG - Club Brugge (Arena Sport 9)

18.45 - Nogomet, Liga prvaka: RB Leipzg - Manchester City (Arena Sport 7)

21.00 - Nogomet, Liga prvaka: AC Milan - Liverpool (Arena Sport 7)

21.00 - Nogomet, Liga prvaka: Ajax - Sporting (Arena Sport 4)

21.00 - Nogomet, Liga prvaka: Borussia Dortmund - Bešiktaš (Arena Sport 9)

21.00 - Nogomet, Liga prvaka: Porto - Atletico Madrid (Arena Sport 10)

21.00 - Nogomet, Liga prvaka: Real Madrid - Inter (Arena Sport 3)

21.00 - Nogomet, Liga prvaka: Šahtar - Šerif Tiraspol (Arena Sport 1)

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:27