StoryEditor
hrvatski vratar

Dominik Livaković imao ozbiljan razgovor s trenerom Fenerbahčea: Želi otići iz kluba

Piše desk  /  29.03.2024., 14:54h

Dominik Livaković stigao je prošlog ljeta iz zagrebačkog Dinama u Fenerbahče za nešto više od šest i po milijuna eura. Preuzeo je hrvatski čuvar mreže broj jedan u istanbulskom velikanu i vjerovao je kako će naredne godine provesti u ovom klubu.

Međutim, posljednji događaji na turskim terenima navela su 29-godišnjeg vratara da ozbiljno razmisli o odlasku iz kluba. Livaković je napadnut na susretu s Trabzonsporom i taj napad će vjerovatno odrediti njegovu budućnost.

Livaković se nakon reprezentativnih obaveza vratio u Istanbul. Odmah je imao ozbiljan razgovor s trenerom Ismailom Kartalom i pošteno mu je priopćio kako ima namjeru otići iz kluba.

"Dominik Livaković se vratio u Istanbul i pridružio se saigračima. Hrvatski vratar je priopćio treneru Ismailu Kartalu da će završiti sezonu u Fenerbahčeu, ali da će tijekom ljeta razmotriti ponude koje dođu", pišu turski mediji.

Navodno, hrvatska ‘jedinica‘ ima ogromnu ponudu iz Saudijske Arabije. To bi mogla biti njegova naredna destinacija, no moguće je i da će ostati u europskom nogometu.

Kao prvi vratar reprezentacije Hrvatske definitivno su mu otvorena vrata najjačih europskih liga. Ponuda će sigurno biti i samo na njemu je odluka o nastavku karijere.

Ono što je gotovo izvjesno je to da 29-godišnji vratar želi napustiti Istanbul. Doživio je sve i svašta u proteklom periodu, a napad kojeg je doživio bila je kap koja je prelila čašu.

Livaković je ove sezone nastupio u 31 utakmici za turskog velikana. 12 puta je uspio sačuvati mrežu, a primio je 33 pogotka.

Dominik Livaković bi i prije kraja sezone mogao napustiti klub jer istanbulski velikan zbog silnih napada razmatra napuštanje Super lige i odlazak u niži rang.

Preseljenje u neku europsku ligu prva je opcija o kojoj razmišljaju u redovima Fenera. Međutim, kako je to teško izvodljivo moguća je radikalna odluka o istupanju iz prvenstva.

Mnogo toga će biti poznato nakon sjednice Skupštine kluba koja je zakazana za 2. travnja. Trenutno je status takav da je svaka odluka moguća, pa i ona najradikalnija.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 19:37