StoryEditor
sp u rukometu

Domagoj Duvnjak: "Nogometaši su odličan primjer kako igrati!"

Piše desk  /  13.01.2023., 11:23h

Hrvatska u petak od 20.30 sati igra svoju prvu utakmicu grupne faze Svjetskog prvenstva, a protivnik će nam biti Egipat, reprezentacija koja je na posljednjim Olimpijskim igrama iznenađujuće došla do polufinala.

Egipat je ujedino i najjači protivnik s kojim će se Kauboji susresti u skupini budući da SAD i Maroko jednostavno nisu na toj razini što se tiče rukometa. Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak najavio je Egipat i rekao što očekuje od Svjetskog prvenstva.

Duvnjak je otkrio kakva atmosfera vlada u momčadi pred prvu i najvažniju utakmicu u skupini.

"Nismo posljednja dva natjecanja bili pravi, definitivno, makar je zadnji Euro bio specifičan zbog događanja koja nemaju veze s rukometom. Ja nisam ni bio na njemu, ali mogu reći da su zadnje Svjetsko prvenstvo u Egiptu i spomenuti Euro, najlošiji nastupi otkad je ova generacija zajedno. Falili su navijači, a svi znamo što nam znače, bila je korona...", započeo je Duvnjak pa nastavio:

"Meni se čini da smo ponovo gladni utakmica i velikih pobjeda, na treningu sve to puca kvalitetom i pozitivom. Na žalost, protiv Makedonije nije trebalo primiti 34 gola, iako je to bila prijateljska utakmica, ali gledaš da se ne ozlijediš, sve je to samo dio treninga... Ni mi sami ne znamo koliko stvarno možemo u ovom trenutku. Ako ponovimo igru s treninga, definitivno možemo puno".

Odgovorio je i kako mu se čini ova naša reprezentacija.

"Jedan dobar spoj mladih i starih. S Musom i Gojunom, koji igraju skupa u Zagrebu, dobili smo puno na obrambenom iskustvu. Mislim da je to dobar spoj, da imamo mlađih koji nas mogu povući", rekao je kapetan za Sportske novosti.

Govoreći o tome da se ne smije podcjeniti ni SAD ni Maroko, iako su kvalitetom slabiji od Hrvatske, Duvnjak je spomenuo i Vatrene.

"Mislim da su nogometaši odličan primjer kako treba gledati na protivnike i kako igrati. Krasilo ih je zajedništvo, nije bilo bitno igra li netko minutu, dvije, pet, 45 ili 90. Tu si da pomogneš momčadi i to je vrh priče. To nas treba sve nositi", izjavio je Duvnjak.

Za kraj je otkrio koji su ciljevi Kauboja na ovom Svjetskom prvenstvu.

"Četvrtfinale bi bilo super, a kada dođeš u četvrtfinale onda imaš tri utakmice i znaš da si skinuo teret sa sebe i to te čini jačim. Mislim da ako dođemo u četvrtfinale možemo biti jako opasni", zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 15:51