13.11.2021.,Split-Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijskog susreta s Rusijom za SP 2022 na Poljudu. IVO CAGALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
ključna utakmica

Dolaze Mandžo, Kova, ali i Mišo Kovač, Lovren poručio Rusima: Osjećat ćete se kao u paklu

Piše Desk  /  13.11.2021., 20:52h
Jedva čekamo izaći na zagrijavanje, kad se sjetim onoga protiv Mađarske... naježim se. Poljud će nas nositi i u teškim trenucima, a bit će ih, ali uvjeren sam da ćemo u nedjelju izboriti SP, kaže Modrić.

Bit će veliki fajt, ali to nama treba!, naglasio je Zlatko Dalić u predvečerje utakmice odluke. I dodao:

- Miran sam, skoncentriran, samouvjeren i vjerujem, pišu 24sata.hr.

I dok su "vatreni" po kišici na Poljudu odrađivali posljednji trening, prema Splitu su se već slijevale kolone navijačkih automobila. Iz Zagreba i unutrašnjosti Hrvatske, iz Hercegovine, a i iz vozila austrijskih i njemačkih registracija vijorile su se zastave i treštala domoljubna glazba.

- Bježite ljudi, bježite iz grada... - krenulo je na raznim lokacijama već u popodnevnim satima subote.

Reprezentativci su subotu proveli opušteni, nasmijani, sigurni i samopouzdani. Kao svjetski doprvaci, kojima gosti stižu u grotlo Poljuda. Pa nek‘ se Rusi plaše! Kad zagrmi poljudski huk, nek‘ u Rusiji nastane muk!

- Poljubi zemlju po kojoj hodaš - uštimavali su glasnice navijači, kao što će se oriti sa sve četiri strane Poljuda iz 30-ak tisuća grla u nedjelju od 15 sati.

I on, kralj, trebao bi biti u loži! Naime, uz Ivana Rakitića, kojeg je HNS već najavio, na utakmicu bi trebali doći i Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Danijel Subašić, Zvonimir Boban, predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković... Savez je pozvao brojne bivše igrače "vatrenih", dok bi Mišo Kovač iz lože trebao onako prepoznatljivo podignutim rukama orkestrirati navijačke pjesme.

- Iskreno, atmosfera u Splitu sviđa mi se čak i više nego drugdje. Osjećat ćete se kao u paklu, u posjetu vragu! Bit će predivno! Pravi finale - najavio je prije nekoliko dana Rusima Dejan Lovren, dok je Luka Modrić 24 sata prije okršaja poručio:

- Svaki put ambijent je u Splitu fenomenalan i vjerujem da će nam ta podrška biti dodatni motiv da budemo pravi i pobijedimo. Ne mogu se sjetiti neke tako važne utakmice, možda Ukrajina, ali nakon SP-a u Rusiji ova nam je sigurno najvažnija. Jedva čekamo izaći na zagrijavanje na Poljud, kad se sjetim onoga protiv Mađarske... Naježiš se od ambijenta i atmosfere. Poljud će nas nositi i u teškim trenucima, a bit će ih tijekom 90 minuta, ali uvjeren sam da ćemo u nedjelju izboriti SP.

Tko će igrati? Nije previše važno. Ne bi smjelo biti. Tko god istrčao u prvoj postavi ili čekao priliku s klupe, neće i ne smije zakazati. Lagani rani ručak i prema stadionu. Ondje će ih već čekati navijači. Tisuće njih. Na zadnjoj stanici puta prema Kataru. A onda fešta kakvu samo Split može prirediti. Nadamo se, vjerujemo...

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:59