StoryEditor
prvi reket svijeta

Đokoviću odbijena viza! Mogao bi biti deportiran iz Australije?

Piše desk  /  14.01.2022., 08:11h
Ministar imigracija Alex Hawke ukinuo je vizu te je moguće da će Đoković uskoro otputovati iz zemlje. To je težak udarac za njega s obzirom na to da neće moći braniti naslov na svojem najdražem Grand Slamu.

Time je okončana višednevna saga oko njegovog odlaska iz zemlje ili ostanka u njoj. Podsjećamo, po slijetanju u Australiju zadržale su ga federalne vlasti. Uslijedilo je saslušanje, na kojem mu je sudac Anthony Kelly odobrio vizu. Ipak, Australija je imala još jednu polugu odlučivanja, a ministar imigracije ju je odlučio iskoristiti.

Uslijedile su dodatne istrage australskih vlasti zbog nekih nelogičnosti u potvrdama koje je Đoković priložio uz vizu. Njemački Spiegel tako je otkrio da se datumi na priloženim potvrdama ne poklapaju, što je povećalo sumnju u njihovu istinitost. I sam Đokovićev tim je griješio pa je tako u vizi označio da srpski tenisač nije putovao 14 dana prije slijetanja u Australiju, što nije točno.

Đoković je priznao da je snimao intervju s francuskim L'Equipom iako je znao da je zaražen. Opovrgnuo je da se išao fotografirati i družiti s djecom znajući da je pozitivan, iako je po datumu jasno da je dan ranije mogao znati rezultate testa.

Time je Đoković ostao bez šanse za osvajanjem 21. Grand Slama u karijeri, čime bi se odvojio na prvom mjestu vječne liste od najvećih rivala Rafaela Nadala i Rogera Federera. Australian Open osvajao je devet puta. Bio je pobjednik tog turnira u svakoj od posljednje tri godine.

Dnevnik.ba

25. lipanj 2022 05:14