StoryEditor
u elementu

Đokovića pogodila pjesma o Kosovu, pogledajte kako je reagirao

Piše desk  /  28.01.2022., 13:01h
"Oj, Kosovo, Kosovo, zemljo moja voljena, zemljo slavnih vitezova Lazara i Miloša", idu riječi ove pjesme.

I dok španjolski tenisač Rafael Nadal juri prema rekordnom 21. Grand Slamu u karijeri, njegov kolega Novak Đoković utjehu nakon deportacije iz Australije pronašao je u Crnoj Gori. U četvrtak navečer u Budvi je bio na jednoj večeri gdje se opustio, a procurila je i jedna sporna snimka. Naime, zapjevao je pjesmu 'Vidovdan', što se sigurno neće svidjeti kosovskim Albancima.

"Oj, Kosovo, Kosovo, zemljo moja voljena, zemljo slavnih vitezova Lazara i Miloša", idu riječi ove pjesme.

Prije godinu dana Đoković je, nakon što je Srbija osvojila ATP kup, zapjevao kontroverzne pjesme kao što su "Marš na Drinu" i "Vidovdan".

Na to nije ostao imun tadašnji veleposlanik Kosova u Bugarskoj Edon Cana.

"Nakon vojnog marša, nastavili su Kosovom. Možeš biti ATP pobjednik, ali ostaješ primitivac, zaostao i običan balkanski nacionalist i šovinist. Nije slučajno što je Novak Ðoković najmanje voljen teniski prvak u povijesti", napisao je Cana na svom Twitter nalogu.

Vrlo brzo je uslijedio odgovor Srđana Đokovića.

"To nije ništa ružno, mi volimo svoj narod i svoju zemlju, ali ne mrzimo tuđi narod i tuđu zemlju. Vi ste ušli u našu zemlju. To je naša sveta zemlja, kao što je za Židove Jerusalem. Prema tome, mi ćemo uvijek biti uz naše Kosovo i naš narod tamo i nemojte misliti da će se tu nešto promijeniti za 10, 20, 100 ili tisuću godina. Uvijek će Kosovo biti srce Srbije", izjavio je Đokovićev otac.

Dnevnik.ba

23. svibanj 2022 13:42