StoryEditor
ATP Adelaide

Đoković osvojio 92. titulu u karijeri

Piše desk  /  08.01.2023., 13:30h

Srpska teniska zvijezda Novak Đoković pobijedio je nakon tri sata i devet minuta igre Amerikanca Sebastiana Kordu sa 6:7 (8), 7:6 (3), 6:4 u finalu ATP turnira u australskom gradu Adelaideu. Đoković, dvadesetjednostruki osvajač Grand Slam turnira, igrao je u finalu 131. put, a došao je do 92. naslova u karijeri.

Korda, sin bivšeg češkog asa Petra Korde, peti je put igrao u finalu turnira najviše razine, a slavio je tek u Parmi u svibnju 2021. Protiv Đokovića je propustio i meč-loptu.

Prvi Grand Slam turnir sezone počet će 16. siječnja, a prošle godine, nakon burnih događaja u Australiji, Đoković nije mogao nastupiti jer nije bio cijepljen protiv novog koronavirusa.

Izbacio brata s terena

Treba istaknuti da se na kraju prvog seta dogodila jedna vrlo neobična situacija. Najbolji srpski tenisač izbacio je brata Marka s tribina nakon što je izgubio poen i prvi set od 22-godišnjeg američkog tenisača.

Đoković se odjednom okrenuo prema tribinama i rukom pokazao na nekog u loži te mu poručio da se makne. Isto se nastavilo i kad je sjeo na stolicu, srpski tenisač nije prestajao rukom mahati bratu da izađe. Na kraju je par puta i viknuo da napusti tribine, a onda su kamere pokazale njegovog brata Marka kako odlazi s tribina. Još uvijek poznato zašto se ovo dogodilo.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 03:32