StoryEditor
australija

Đoković ostaje u pritvoru, završno ročište večeras

Piše Hina  /  15.01.2022., 07:20h
Australski sud odredio je ročište u slučaju poništenja vize Novaku Đokoviću u subotu u 23,30 sati po našem vremenu, kada se očekuje donošenje konačne odluke hoće li Đokovića, koji dotad ostaje u pritvoru na tajnoj lokaciji, deportirati iz Australije.

Prvi tenisač svijeta u petak je oko 22 sata obavio razgovor s imigracijskim službenicima dok je sudsko ročište održano iza ponoći pred novim sucem Davidom O’Callaghanom.

Đokovićevi odvjetnici zatražili su da na suđenju bude više sudaca čemu se vladin odvjetnik usprotivio.

Novak Đoković je u petak od australskog suda zatražio da blokira njegovu deportaciju uoči turnira Australian Open u Melbournu nakon što mu je vlada po drugi puta ukinula vizu pozivajući se na pravila o ulasku u zemlju zbog covida-19.

Njegovi odvjetnici su ni tri sata nakon što je ministar za imigraciju Alex Hawke ponovo poništio vizu uložili zahtjev za zabranom deportacije.

Prema članku Zakona o migracijama, u skladu s kojim je ministar iskoristio svoje ovlasti za ukidanje vize, Đoković tri godine ne bi mogao osigurati vizu za dolazak u Australiju, osim u neupitnim okolnostima koje su važne za interes Australije.

Dnevnik.ba

08. kolovoz 2022 18:58