StoryEditor
iznenađujući kraj suradnje

Đoković nakon glavnog sponzora ostao i bez - glavnog trenera, spominje se i Ivanišević

Piše desk  /  02.03.2022., 11:27h
Sve je iznenadila vijest o prekidu suradnje Novaka Đokovića i Marjana Vajde.

Nakon čak 15 godina uspješne suradnje jučer je stigla iznenađujuća vijest o razlazu između Novaka Đokovića i Marjana Vajde. Vijest je stigla ubrzo nakon što je Đoković ostao i bez jednog od glavnih sponzora, a iznenadila je i dobro upućene medije u Srbiji.

Razlaz sa slovačkim trenerom, najvažnijim čovjekom njegove čudesne karijere, objasnio je Đoković putem svoje službene stranice.

''Novak i Marjan su se složili da završe suradnju još prošle godine, nakon turnira u Torinu. Marjan je, kao trener, imao jednu od ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos tome da Đoković osvoji 20 Grand Slam titula i ostvari rekord od čak 361 provedenog tjedna na prvom mjestu ATP liste.

Od 2019. godine Marjanu se u stručnom stožeru pridružio Goran Ivanišević, koji također ima jako važnu ulogu u timu i koji će nastaviti raditi sa Novakom'', piše na službenoj stranici, na kojoj su prenesene i riječi samog Novaka.

''Marjan je bio uz mene tijekom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke nevjerojatne stvari i jako sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tijekom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvijek biti dio moje obitelji i ne mogu mu dovoljno zahvaliti za sve što je napravio za mene.

Kratko se oglasio i sam Vajda.

''Tijekom zajedničkog rada s Novakom imao sam sreću da ga gledam kako se oblikuje u igrača kakav je danas. Pamtit ću našu suradnju s ogromnim ponosom i jako sam zahvalan na uspjehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i izvan njega i radujem se novim izazovima."

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:53