StoryEditor
prvi reket svijeta

Đoković: Izgubio sam neke sponzore, ponosan sam što ću i dalje nositi krokodila

Piše desk  /  21.05.2022., 07:42h

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković zahvalio se sponzorima koji su ostali uz njega u turbulentnoj situaciji od početka godine, a pogotovo Lacosteu.

Đoković i Peugeot nisu produljili suradnju, sličan je slučaj i sa softverskom kompanijom UKG, pa su novinari Sport Kluba upitali Novaka da kaže kako je koji sponzor reagirao na sve što se zbivalo od početka 2022. godine.

„O nekim stvarima i ne mogu govoriti prije nego što se izdaju službena priopćenja za javnost. Glavni sponzori su ostali uz mene i na tome sam im zahvalan, ali neke sponzorske ugovore više nemam. To je sve što mogu reći, ne mogu ocjenjivati je li me netko trebao napustiti ili ostati uz mene. Mnogo je faktora koji utječu na to“, rekao je Novak i nastavio:

„Ponavljam, drago mi je da su uz mene ostali glavni sponzori – Lacoste, Head i Asix. Pogotovo Lacoste. S njima smo često bili u kontaktu, najviše Edoardo (jedan od Đokovićevih agenata), i ja sam osobno razgovarao s prvim čovjekom Lacostea. Oni su razumjeli čitavu situaciju i sve što se događalo. Kao njihov globalni ambasador, bio sam im bitan. Nisu bili u lakoj poziciji. Rekli su nam da je bilo dosta i pritisaka, i od medija i od klijenata koji možda nisu bili suglasni s time da ja ostanem. Uvijek ima izazova, ali mislim da su napravili dobru odluku i zahvalan sam im na tome – trudit ću se da, kao i do sada, zastupam brend Lacoste kao što dolikuje, na najbolji mogući način. Ipak je to jedan od najstarijih teniskih brendova, sto i više godina, ponosan sam što nosim krokodila“.

Đoković će se u prvom kolu Roland Garrosa sastati s Japancem Nishiokom.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:38