StoryEditor
rubljov ga deklasirao

Đoković: Bolestan sam, ovako se nisam osjećao godinama

Piše desk  /  25.04.2022., 07:29h
Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković teško je izgubio u finalu ATP turnira u Beogradu od Rusa Andreja Rubljova 2:6, 7:6, 0:6. Đoković je nekako izvukao drugi set, a onda ga je ruski tenisač razbio 6:0 u trećem setu.

"Šteta je što sam u trećem setu ostao bez energije i nisam uspio pružiti veću borbu. Čestitke Andreju koji je već duže vremena u vrhu muškog tenisa. Ono što mogu reći je da sam umoran. Mogao sam i u prvom kolu ispasti. Iza mene su tri teška meča u tri seta i to će mi pomoći u nastavku sezone. Premda mi je ovaj loš osjećaj stigao u četvrtom meču, a ne u prvom kao u Monte Carlu. Pariz je cilj i nadam se da ću biti spreman", izjavio je Đoković.

Srpski tenisač je rekao da ga je napala neka misteriozna bolest.

"Nikad se nije događalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano s nekom bolešću. Izgleda da je vrijeme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osjećao loše do drugog seta. Bio sam sretan da dobijem tie-break. Izašao sam poslije medicinskog time outa i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva-tri gema.

To nije ugodno za ljude na tribinama. Žao mi je zbog toga što su ljudi vidjeli u trećem setu, ali nije bilo moguće", dodao je Đoković, ali nije otkrio o čemu se radi.

"Nije covid, nešto je drugo. Ne želim u detalje, to nije potrebno. Pogađala mi je tijelo i metabolizam već nekoliko tjedana. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osjećaj na terenu jer ga nisam imao godinama.

Treniram, radim stvari koje sam uvijek radio i slovim za nekog tko je u najboljoj formi na Touru. Nije stvar s tijelom, samo je nešto što utječe na mene, ali iz tjedna u tjedan bit će sve bolje i bolje'', rekao je Novak.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:40