StoryEditor
iz boaviste u benficu

Dogovoren transfer: Velikan za hrvatskog napadača plaća pet milijuna eura i šalje dvojicu igrača

Piše desk  /  07.05.2022., 07:10h
Hrvat je ove sezone zabio 11 pogodaka u svim natjecanjima te upisao i tri asistencije.

Hrvatski napadač Petar Musa od sljedeće će sezone igrati za Benficu. Nakon što je odigrao sjajnu sezonu u kojoj je bio glavni igrač Boaviste, dogovoren je njegov transfer u portugalskog velikana. Boavista ga je ranije kupila za 3.5 milijuna eura od praške Slavije, a sada ga je za pet milijuna eura prodala Benfici, javlja portugalski Mais Futebol.

Osim fiksnih pet milijuna eura, Benfica će dobiti i dio zarade od budućih transfera dvojice svojih igrača koji će preseliti u Boavistu. Radi se o beku Ricardu Mangasu, kojeg je Benfica ionako polovičan vlasnik, te o crnogorskom nogometašu Iliji Vukotiću. Benfici će pripasti pola zarade od eventualne Vukotićeve prodaje, a zadržava i pravo prvokupa ako ga bude željela iskoristiti.

Musa bi trebao zamijeniti zvijezdu lisabonskog kluba Darwina Nuneza. Inače, Nunez je želja mnogih velikih klubova u Europi, a pisalo se i da je Manchester United spreman za njega platiti 70 milijuna eura.

Musa je ove sezone zabio 11 pogodaka u svim natjecanjima te upisao i tri asistencije. Njegova je trenutna cijena na Transfermarktu četiri milijuna eura pa je sada jasno da je Boavista dobila iznos iznad te procjene.

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 22:48