StoryEditor
euro za rukometaše

Dobra vijest za Hrvatsku koju samo luda teorija vodi u polufinale

Piše desk  /  22.01.2022., 17:26h
Nizozemska je u drugom kolu drugog kruga iznenadila favoriziranu Crnu Goru i pobijedila ju je 34:30. Ovom pobjedom Nizozemska se nametnula kao najljepša priča ovog turnira, a ujedno je ovo dobra vijest i za hrvatsku reprezentaciju jer su Nizozemci oteli bodove ekipi koja je u prošlom kolu razbila Hrvatsku s ogromnih šest razlike.

Samo jedna reprezentacija smije ostvariti više od šest bodova kako bi Hrvatska ostala u igri za polufinale (u slučaju da Hrvatska pobijedi sve do kraja), a poraz Nizozemske je odlična vijest za Hrvoja Horvata jer su sad znatno smanjenje šanse Crne Gore da do kraja dođe do potrebnih šest bodova i potencijalnog kruga s Hrvatskom od koje je bila bolja s velikom gol-razlikom, prenosi Index.

Hrvatskoj igra samo luda teorija za polufinale

Ukratko, za Hrvatsku bi najbolji scenarij bio da Francuzi do kraja pobijede sve rivale te da isto naprave igrači Hrvoja Horvata. Francuska bi tada imala 10 bodova, izbacila bi iz jednadžbe Crnu Goru i Island, a Hrvatska bi imala šest.

Danskoj tada ne bi pomogla ni pobjeda protiv Crne Gore jer bi u krugu s Hrvatskom imala šest bodova, a Hrvatska bi u slučaju pobjede večeras bila bolja u krugu dvije reprezentacije s istim brojem bodova.

Francuska od 18 sati igra protiv koronom osakaćenog Islanda i apsolutni je favorit u tom susretu. Hrvatska večeras od 20:30 igra upravo protiv Danske, a do kraja je čekaju još Island i Nizozemska. Hrvatska mora pobijediti u sva tri susreta i nadati se kiksevima Francuza i Danaca. 

Francusku nakon Islanda čekaju još Crnogorci i Danci, Dance nakon Hrvatske Francuzi i Nizozemska, Crnu Goru Francuzi i Island, a Nizozemsku Danska pa Hrvatska u zadnjem kolu.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
23. travanj 2024 14:26