StoryEditor
daily mail:

"Dječak koji je bježao po hostelima postao je najbolji veznjak u povijesti Reala"

Piše desk  /  14.04.2022., 13:49h
Novinar Daily Maila Pete Jenson posvetio je velik tekst Luki Modriću nakon plasmana Real Madrida u polufinale Lige prvaka. U njemu podsjeća na mladost igrača koji je kasnije postao kapetan hrvatske reprezentacije i, kako tvrdi, najbolji veznjak u povijesti Real Madrida.

"Kakav status Luka Modrić ima, najbolje će reći to da su njegovo ime pjevali navijači u noći u kojoj je Karim Benzema pogodio za pobjedu, Thibaut Courtois držao momčad u igri, a zamjene Rodrygo i Eduardo Camavinga pravili razliku u završnoj fazi utakmice", piše Jenson.

"'Napravite mu napokon spomenik', pisala je Marca u jednom od svojih naslova. Osvoji li Madrid naslov, bit će to njegov peti u Ligi prvaka. Čak i ako ga ne osvoji, čovjek koji više-manje može ostati u klubu koliko želi, a čeka jednogodišnji ugovor ovih dana, već se zacementirao u povijesti kluba kao njegov najbolji veznjak svih vremena", dodaje.

Navodi i da Modrić s nekim igračima u momčadi ima očinski odnos, pa ga tako Rodrygo zove tata i čestita mu Dan očeva, a on njega naziva sinom i, kao i na druge mlade igrače u Realu, pazi na njega. U tekstu ističe njegovo dodavanje vanjskim dijelom stopala za Rodrygov gol i napominje da je bivši napadač Rangersa i Škotske Ally McCoist to dodavanje nazvao asistencijom desetljeća.

Tvrdi i da je u produžetku utakmice 36-godišnji Hrvat pokazao više energije od većine igrača koji su bili na travnjaku i podsjeća da je jedini iz slavnog trojca koji čini s Tonijem Kroosom i Casemirom ostao na terenu cijeli susret.

"Mnogi bi Modrića izvadili i prije ove druge dvojice, ali Ancelotti zna da se Modrića ne mijenja niti ga se seli. On je prevažan", dodaje Jenson u tekstu u kojem podsjeća i na Modrićev ogroman osobni uspjeh kad je bio proglašen najboljim igračem svijeta te na kolektivni uspjeh u kada je s Hrvatskom, "zemljom od četiri milijuna ljudi i 800 registriranih profesionalaca", igrao finale Svjetskog prvenstva.

"A da bi došao tu gdje je, Modrić je morao prevladati i osobne prepreke", ističe u dijelu u kojem navodi da je bio "dječak tijekom sukoba na Balkanu" te da je morao bježati i živjeti po hostelima.

"Ni danas ne usporava. Bliži je 40. rođendanu nego 30., ima pregršt medalja i trofeja, ali ne i namjeru stati te ne postoji nijedan znak da će se uz svoju glad, fizičko stanje i veličanstveni nogomet uskoro povući", zaključio je Jenson, prenosi Index Sport.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:15