StoryEditor
nba

Divljački start Greena na Naurkića: Iz čista mira ga udario šakom i nokautirao, navijači traže da ga se izbaci iz lige

Piše desk  /  13.12.2023., 09:14h

Phoenix je sinoć pobijedio Golden State rezultatom 119:116, a početkom drugog poluvremena dogodio se veliki incident na parketu u kojem je najdeblji kraj izvukao Jusuf Nurkić.

Početkom treće četvrtine Golden State je imao napad i lopta je trebala biti izvedena iz auta.

Draymond Green se pokušavao izboriti za poziciju s Nurkićem kako bi primio loptu, a potom je iz čista mira iz sve snage šakom udario Nurkića u glavu i nokautirao ga, prenosi Klix.

Bosanskohercegovački centar je na parketu ostao ležati čak 50 sekundi, a Green je zbog ovog divljačkog ponašanja odmah isključen s utakmice u kojoj je Nurkić ubacio 17 poena uz 13 skokova i 7 asistencija.

Navijači su ogorčeni na ovakvo ponašanje s obzirom da ovo nije prvi put da Green pravi ovakve incidente i s pravom nosi neslavnu "titulu" najprgavijeg igrača u NBA ligi.

Dok neki navijači zagovaraju da Green bude suspendiran do kraja sezone, drugi traže čak i njegovo izbacivanje iz NBA lige.

Podsjetimo, lista prljavih poteza 33-godišnjeg krilnog centra toijekom 11 godina karijere u NBA ligi je zaista poduga, a samo u posljednje dvije godine je napravio četiri velika incidenta.

Prije manje od mjesec dana je davio na parketu Rudyja Goberta, u travnju je na utakmici udario Domantasa Sabonisa, prošle godine je na treningu nokautirao suigrača Jordana Poolea, gurao je prst u oko Nikoli Jokiću na utakmici...

Nema sumnje kako će i ovaj put dobiti kaznu, a vodstvo NBA lige se mora potruditi da ona bude žestoka kako se ovakve stvari više ne bi ponavljale.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:00