StoryEditor
kvalifikacije za ligu prvaka

Dinamu dobar ždrijeb, Zrinjski doznao potencijalne suparnike ako preskoči Sheriff

Piše desk  /  15.06.2022., 12:50h

Nogometaši Zrinjskog saznali su ime potencijalnog suparnika u 2. pretkolu Lige prvaka, a ako izbace moldavski Sheriff iz Tiraspola, igrat će protiv prvaka Slovenije Maribora ili Šahtjora iz Bjelorusije.

Prvak Bosne i Hercegovine je u jučerašnjem ždrijebu prvog pretkola elitnog europskog klupskog natjecanja bio nenositelj pa je dobio izuzetno teškog suparnika, no može ga radovati činjenica da je Sheriff rasprodao većinu igrača koji su dominirali prošle sezone i koji su im donijeli čak i pobjedu protiv Reala u Madridu.

Prvi susreti se igraju 5./6. srpnja , a uzvrati su 13./14. srpnja . Zrinjski će biti domaćin prvog meča.

Dinamu dobar ždrijeb

Nogometaši Dinama saznali su ime prvog suparnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Bit će to pobjednik ogleda u kojem se sastaju makedonski Škupi i gibraltarski Lincoln Red Imps, određeno je u podne ždrijebom u Nyonu. Prva utakmica 2. pretkola elitnog nogometnog natjecanja na rasporedu je 19. ili 20. srpnja, dok je uzvrat predviđen za 26. ili 27. srpnja.

Dinamo će u svim pretkolima svih europskih natjecanja biti nositelj, što mu znatno olakšava put do Lige prvaka, kojoj se u Maksimiru nadaju. Prođe li 2. pretkolo LP-a, Dinamo ima zajamčeno najmanje igranje u skupinama Konferencijske lige, dok mu ulazak u play-off Lige prvaka znači najmanje ulazak u skupinu Europa lige.

Ovakav rezultat ždrijeba je bio najpovoljniji za hrvatskog prvaka jer je Dinamo izbjegao švicarskog prvaka Zürich ili, pak, Slovan iz Bratislave.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:56