StoryEditor
transferi

Dinamo želi dovesti Lovrena!?

Piše desk  /  13.02.2024., 14:37h

Dinamo u završnici prijelaznog roka pokušava dovesti Dejana Lovrena, 34-godišnjeg stopera Lyona. Hrvatski prvak traži stopera, igrača koji bi bio vođa uzdrmane i ozljedama desetkovane obrane, a smatra da je Lovren idealan za takvu ulogu.

Problem je plaća, kao što je bio i kod dolaska Ivana Perišića u Hajduk. Lovren u Lyonu, prema nekim izvorima, ima više od četiri milijuna eura godišnje i ugovor na još godinu i pol dana. To znači da bi se morao odreći nekoliko milijuna eura kako bi se vratio u Dinamo, prenosi Index.

Postoje dvije opcije kako bi se ovaj posao realizirao ove zime. Prva je da Lovren stigne na posudbu, a Dinamo preuzme manji dio plaće. Druga je da Lovren i Lyon raskinu ugovor, francuski klub isplati hrvatskom braniču dio zagarantiranih milijuna, a onda on potpiše za Dinamo kao slobodan igrač.

Ove sezone odigrao samo 810 minuta

Lovren je Dinamovo dijete i s Maksimira je otišao 2010. godine upravo u Lyon za devet milijuna eura. Kasnije je igrao za Southampton, Liverpool i Zenit, a potom se prije godinu dana za dva milijuna eura vratio u Lyon. Dinamo je htio Lovrena dovesti i prije dvije godine, ali je on tada odlučio ostati u Rusiji iako je mogao bez odštete promijeniti klub.

Za Dinamo je odigrao 57 utakmica, zabio tri gola i osvojio dva naslova prvaka te jedan Kup. Ove sezone imao je problema s ozljedama te je skupio samo 810 minuta. Posljednje dvije utakmice nije igrao pa mnogi misle da je otpisan u francuskom klubu. 

Prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 15. veljače.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:32