StoryEditor
liga prvaka

Dinamo vodio, ali se ipak porazom oprostio od Europe

Piše hina  /  02.11.2022., 23:00h

Čudo se nije dogodilo te su se nogometaši Dinama, porazom u Londonu od Chelseaja 1-2 (1-2) u 6. kolu skupine E Lige prvaka, oprostili od ovosezonskih nastupa u Europi.

Dinamo je mogao biti treći na ljestvici i nastaviti s igranjem u Europskoj ligi jedino uz pobjedu kod Chelseaja te pobjedu Milana protiv RB Salzburga. Ovaj potonji uvjet se dogodio, Milan je doma pobijedio austrijskog prvaka 4-0, ali Dinamo nije kreirao čudo na kišnom Stamford Bridgeu te se oprostio od Europe.

Bruno Petković je u sedmoj minuti doveo Dinamo u vodstvo, ali je engleska momčad do kraja prvog dijela okrenula rezultat. Strijelci su bili Raheem Sterling u 18. i Denis Zakaria u 30. minuti.

Za Dinamo je utakmica počela savršeno. U sedmoj minuti je Moharrami odlično ubacio, a lopta je odbivši se od Ademija i Azpilicuete, koji su bili u skoku, došla do Petkovića. Napadač Dinama je, pak, iz blizine glavom pogodio za slavlje Dinama i 1-0 hrvatskog prvaka.

Međutim, Dinamova prednost nije bila dugog vijeka. U 18. minuti je Sterling pokraj Perića i Josipa Šutala pronašao put do Dinamove mreže te je izjednačio na 1-1 nakon čega se domaćin dodatno oslobodio u igri i počeo potpuno dominirati.

U 29. minuti Sterling je mogao postići i svoj drugi pogodak na susretu, ali nije uspio, no već u idućoj utakmici Chelsea je preokrenuo rezultat i poveo. Lopta je došla do samog Zakarije, točno na jedanaest metara te je ovaj pogodio za 2-1 Chelseaja.

Odmah na startu drugog poluvremena Dinamo je imao šansu za izjednačenje. Nakon kornera je dobro skočio Josip Šutalo, ali je spreman bio domaći vratar Mendy. Chelsea je uzvratio vrlo brzo pa je tako u 52. minuti Aubameyang pogodio gredu.

Dinamo se od početka drugog dijela odlučio nadigravati protiv uglednog suparnika te je riskirao veći broj neugodnih situacija pred svojim vratima, ali je i sam ugrožavao Mendyja. Opasniji je i dalje, dakako, bio Chelsea, a najveće probleme Dinamu je po lijevoj strani radi Chilwell. Šanse su za domaćina propuštali Aubameynag, Havertz, Thiago Silva i Mount, no rezultat se nije mijenjao.

U završnici utakmice, kao i u ranijim europskim izvedbama, Dinamu je ponestalo energije te se gotovo isključivo branio pred domaćim naletima koji do kraja nisu okrunjeni još jednim golom. Najbliže tome bio je Gallagher u sudačkoj nadoknadi, ali je njegov udarac s jednog metra zaustavio Livaković.

Dinamo je tako natjecanje u skupini E završio s jednom pobjedom, jedinim remijem i četiri poraza. U osminu finala Lige prvaka idu prvi Chelsea i drugi Milan, dok će treći RB Salzburg nastaviti s igranjem u Europskoj ligi.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
14. travanj 2024 08:48