StoryEditor
talentirani stoper

Dinamo u zadnjih pet minuta prijelaznog roka doveo pojačanje od 2 milijuna eura

Piše desk  /  16.02.2023., 11:02h

Dinamo je doveo Maura Perkovića (19) iz Istre za dva milijuna eura, tvrdi Glas Istre. Zimski prijelazni rok u Hrvatskoj je završio jučer, 15. veljače, a isti izvor navodi kako je transfer Perkovića završen "u pet do ponoć".

O dolasku mladog stopera pisalo se proteklih dana, a Glas Istre objavio je detalje što se događalo tijekom jučerašnjeg dana. Navode kako je prijepodne bilo poznato da su Istra i Dinamo dogovorili transfer, kojim je Perković bio zadovoljan.

Međutim, navodno je njegov menadžer Stipe Lapić tražio veliku proviziju, oko koje se pregovaralo do kasno u noć, zbog čega Perković nije uspio obaviti liječnički pregled. Pregovori su se pomaknuli do iza 22 sata, a posao je zaključen na samome kraju prijelaznog roka. Glas Istre navodi kako će Perkovićev transfer, uz onaj Rocca Žikovića iz 2021. u RB Salzburg, biti najveći u povijesti kluba.

Lokalni medij ističe i kako je "dva milijuna eura godišnji proračun pulskog prvoligaša" te dodaje da je "transfer ostvaren u trenutku kad još nije poznato hoće li 'matični klub' Alaves izboriti povratak u La Ligu. Baš zato je taj novac iznimno važan jer pokazuje samoodrživost Istre 1961."

Veliki talent

Perković je jedan od najtalentiranijih mladih braniča ne samo u HNL-u nego i u omladinskim kategorijama hrvatske reprezentacije. Igrao je isključivo za pulskog prvoligaša, u kojem je i ponikao, te je dosad skupio 50 nastupa i tri pogotka u hrvatskom prvenstvu.

Ove sezone bio je dio momčadi trenera Gonzala Garcije, koja je u 21 kolu primila 20 golova, odnosno riječ je o drugoj najboljoj obrani HNL-a, odmah iza Dinama, koji je primio jedan gol manje. 

Dinamo je u ovom prijelaznom roku ostao bez dva igrača u obrani, Rasmus Lauritsen je prodan u Brondby, a Emir Dilaver je karijeru nastavio u Rijeci. Perković će se tako za poziciju boriti s dva Šutala, Josipom i Boškom, te Perićem, Kevinom Theophile-Catherineom i Jakovom Gurlicom.

Pratio ga Šahtar

Dinamo nije jedini koji je prepoznao Perkovićev talent, pratilo ga je više klubova, a najzainteresiraniji dosad bio je Šahtar. U nedavnom razgovoru za Index detalje tog interesa otkrio je trener Šahtara Igor Jovićević.

"Perković je jedan od sedam-osam kandidata za poziciju stopera u slučaju da nam Mikola Matvijenko ode. No na kraju nije otišao u Brighton. Malo je ljevonogih, perspektivnih igrača poput Perkovića. Ali daleko od toga da je bio blizu dolaska ili da su se vodili pregovori.

Naravno, znamo za njega. Ipak je on hrvatski U-21 reprezentativac, koji u Istri igra zapaženu ulogu. Skautska služba s Darijom Srnom vodi politiku o potpisivanju igrača. Ja sam tu kako bih trenirao i oblikovao igrače koji dođu do veće vrijednosti", rekao je tada Jovićević.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 06:59