StoryEditor
uoči utakmice aek - dinamo

Dinamo snažno osuđuje nerede u Ateni u kojima je smrtno stradao jedan grčki navijač: "Još jednom pozivamo naše navijače da ne putuju u Grčku!"

Piše hina  /  08.08.2023., 10:09h

Hrvatski nogometni prvak Dinamo osudio je u utorak ujutro incidente koji su se dogodili u Ateni uoči prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka između Dinama i AEK-a i u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a najmanje ih je osam ozlijeđeno.

"GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Ateni, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica", navodi se u priopćenju objavljenom na službenim stranicama zagrebačkog kluba.

"Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača", dodaje se u priopćenju.

"Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture."

Utakmica između AEK-a i Dinama trebala bi se igrati večeras s početkom u 20.45 minuta.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 16:44