15.05.2022., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, HNK Sibenik - GNK Dinamo. Photo: Luka Stanzl/PIXSELLLUKA STANZL/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
1. hnl

Dinamo slavi titulu! Golčina Bočkaja iz slobodnjaka otklonila dileme o novom-starom prvaku

Piše T.R.  /  15.05.2022., 21:04h
Nogometaši Dinama obranili su titulu prvaka Hrvatske. Modri su u pretposljednjem kolu osigurali naslov pobjedom kod Šibenika s 0:2.

Dinamo je od samog početka susreta držao loptu u svojim nogama, stvarao prilike, ali nije mogao probiti čvrstu obranu Šibenika.

Šibenik je s druge strane imao samo jednu priliku, i to kakvu! Loše je reagirala obrana Zagrepčana, to je iskoristio Grezda koji se našao u situaciji jedan na jedan s Livakovićem, ali vratar hrvatske nogometne reprezentacije u tom duelu izlazi kao pobjednik.

Ubrzo je uslijedila kazna na drugoj strani.

U 39. minuti Dinamo dolazi do vodstva. Špikić je ubacio s desne strane, a na pravom mjestu je Tolić koji s pet metara pogađa za 0:1.

Vjerojatno će biti priče na ovaj gol jer je u začetku akcije Šutalo s obje ruke nadskočio na Grezdu, ali ni sudac Zebec, ni VAR se nisu oglasili.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela mogao je Šibenik ostati s igračem manje jer je Attys napravio jedan grub prekršaj, a otprije je imao žuti karton. No, Zebec je i sada ostao nijem.

U drugo poluvrijeme Dinamo još odlučnije ulazi, a za to su nagrađeni u 53. minuti. Ćurić je namjerno igrao rukom na nekih 25 metara od gola, a iz slobodan udarac Bočkaj i fantastično pogađa za 0:2 i Bad Blue Boysi su na Šubićevcu već mogli početi slaviti novu titulu.

Golove pogledajte OVDJE!

Dinamo je tako kolo prije kraja ponovno pobjegao Hajduku na četiri boda i veliki derbi na Maksimiru između ova dva rivala u zadnjem 36. kolu neće imati rezultatski značaj te kako god završila utakmica, Dinamo će pred svojim navijačima podići trofej prvaka za sezonu 2021/22.

Dinamu je ovo 23. naslov prvaka Hrvatske, peti u nizu, a 16. u posljednjih 17 godina.

Hajduk je ove sezone bio jako blizu, ali se post bez titule produžio na dugih 17 godina.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
19. travanj 2024 16:47