Split, 30.4.2023.- Utakmica 32. kola HNL - a Hajduk - Dinamo. Na slici Marko Livaja.HINA/ MARIO STRMOTIĆ/ MS -
StoryEditor
1. hnl

Dinamo remijem na Poljudu osigurao 24. naslov prvaka Hrvatske

Piše hina  /  30.04.2023., 20:20h

Nogometaši zagrebačkog Dinama osigurali su svoj 24. naslov prvaka Hrvatske, a šesti zaredom odigravši 0-0 na Poljudu s Hajdukom u susretu 32. kola HNL-a.

Remijem na Poljudu Dinamo je zadržao 12 bodova prednosti u odnosu na drugi Hajduk četiri kola prije kraja, a kako je zagrebački sastav bolji u međusobnom omjeru ove sezone jasno je kako je postao nedostižan za Splićane čak i u slučaju da do kraja sezone ne osvoji niti bod, a Hajduk uzme svih 12.

Dva najbolja hrvatska nogometna sastava su na punom Poljudu odigrala siromašnu utakmicu praktički bez ijedne ozbiljnije prilike za pogodak.

Najveće uzbuđenje dogodilo se u 23. minuti kada je Melnjak oteo loptu Špikiću na 30-ak metara od vrata Dinama i zatim odlično proigrao Mlakara koji se nalazio na vrhu kaznenog prostora. Slovenac je potom odličnim udarcem svladao Livakovića no slavlje domaćih igrača i navijača bilo je uzaludno jer je pregledom snimke ustanovljeno kako je Mlakar bio u zaleđu.

Dinamo je tako sa 71 bodom osigurao naslov prvaka, a Hajduk je sa 59 bodova siguran na drugom mjestu s obzirom da ima 14 bodova više od trećeg Osijeka, odnosno 15 od četvrte Rijeke koja je odigrala susret manje.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 04:37