StoryEditor
Konferencijska liga

Dinamo protiv Hajdukovog krvnika u osmini finala Konferencijske lige

Piše desk  /  23.02.2024., 13:31h

U Nyonu je održan ždrijeb osmine finala Konferencijske lige, a Dinamo je izvukao grčki PAOK. Hrvatski prvak tako će imati priliku osvetiti svog najvećeg rivala budući da je PAOK u kvalifikacijama s ukupnih 3:0 bio bolji od splitskog Hajduka.

Mjesto u osmini finala Dinamo je izborio prolaskom Betisa s ukupnih 2:1. Prvak Hrvatske je jedan od preostalih 16 klubova u najslabijem UEFA-inom klupskom natjecanju, ali u njemu je ostao niz jakih i uglednih klubova.

Dinamo je mogao izvući jednog od osam pobjednika skupina (Aston Villa, Club Brugge, Fenerbahče, Fiorentina, Lille, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Viktoria Plzen), a na koncu je bivši grčki nogometaš Kostas Katsouranis, koji je asistirao u ždrijebu, Modre spojio s PAOK-om.

PAOK je drugoplasirana momčad u grčkom prvenstvu. Ima bod manje od AEK-a, kluba od kojeg je Dinamo ispao u kvalifikacijama Lige prvaka. Gol PAOK-a čuva sjajni Dominik Kotarski, nekadašnji Dinamov omladinac. Najbolji strijelac ove sezone je srpski ofenzivac Andrija Živković, zabio je 14 golova u 34 nastupa. Bugarin Kiril Despodov je postigao 12 golova, a grčki veznjak Giannis Konstantelias 10. 

Prva utakmica je 7. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Solunu. Spomenimo i kako se finale Konferencijske lige ove sezone igra 29. svibnja u Ateni na stadionu AEK-a.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 07:04