StoryEditor
transferi

Dinamo prodaje Oršića u Premiership?

Piše desk  /  03.01.2023., 10:26h

Sportske novosti tvrde da bi danas-sutra, uglavnom vrlo brzo, mogla stići ponuda za Dinamovu legendu, čovjeka koji je Hrvatskoj svojim pogotkom donio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Mislava Oršića.

Radi se o klubu iz Premiershipa, ali izvori SN-a nisu htjeli letjeti pred rudo, pa su izbjegli kazati ime kluba. No, prema onome što se saznaje, ponuda je sigurna stvar i samo je na Dinamu hoće li je prihvatiti ili ne. Spominje se i cifra, informacije govore da će ponuda iznositi između 6 i 8 milijuna eura. Istina, Oršić po Transfermarktu vrijedi 10 milijuna eura, ali se podcrtava da ponuda ipak ne može dostići takvu cifru s obzirom na Oršićeve godine, nakupio ih je već trideset...

Isto tako, izvori kazuju da će Dinamo vjerojatno pristati na tu ponudu i to iz razloga što će biti korektan prema svom velikom napadaču. Naime, Oršić je već mogao otići iz Dinama, dva puta je bio na pragu Engleske (Birmingham, Burnley), ali oba puta je ostao u plavom domu, a u međuvremenu je produžio ugovor do 2026. godine uz mnogo bolje financijske uvjete. Bila mu je to svojevrsna nagrada što na koncu nije otišao u Burnley, što je pristao ostati u plavom klubu. Naravno, možete cijelu priču pogledati i s druge strane. Oršić je prevažan igrač za Dinamo, vjerojatno će se u plavom domu razmišljati i o tome, pa upravo zbog toga što je nevjerojatno važan, rekli bismo i krucijalan, do sada nije otišao iz plavog kluba.

Naravno, bitnu ulogu u cijeloj priči igrat će i činjenica kako razmišlja klupska legenda. Ukoliko želi u ovim godinama, nakon sjajne karijere u Dinamu, koja je dodatno podebljana na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ipak isprobati i svjetla najveće pozornice kakav je Premiership, mogla bi odluka o njegovom puštanju i prihvaćanju ponude bili mnogo lakša.

Hoće li možebitni odlazak Oršića biti najveći izlazni transfer plavog kluba ovog zimskog mercata? Naravno da se to ovog trenutka ne može kazati. Ovog trenutka, sve one priče u stilu “kako će Dinamo izgledati na proljeće”, a koje su se znale publicirati u ovo vrijeme prijašnjih godina, posve su promašena tema. Iz jednostavnog razloga što je trenutačno, osim te priče oko Oršića, u Maksimirskoj 128 transferna bonaca.

Mišljenja onih koji dobro poznaju Dinamovu svakodnevicu da je to zapravo samo zatišje pred buru koja će uslijediti za koji dan. Mogu stići ponude za hrvatske reprezentativce, Livakovića, Petkovića, Josipa Šutala... Vjerojatno i za Luku Ivanušeca. Zapravo, neke se i očekuju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:41