StoryEditor
propao dogovor

Dinamo ostaje bez filijale, ali i druge momčadi

Piše desk  /  09.06.2022., 14:47h

Dinamo je, barem za sad, odustao od suradnje sa zaprešićkim Interom koji je trebao biti filijala za njegove igrače iz druge momčadi, koja se gasi. Glavni Interov trener trebao je biti Damir Krznar, a njegov pomoćnik Mihael Mikić, koji su do sad radili u Dinamu 2.

No od toga neće biti ništa. Dinamo se povukao iz tog dogovora i do daljnjega neće imati svoju drugu momčad. Kako javlja Index Sport, sve je već bilo dogovoreno, Krznar i Mikić trebali su povesti Inter u ljetne pripreme, ali je obojici rečeno da mogu na odmor.

Osim što je otkazao suradnju s Interom, Dinamo ukida i Dinamo 2 pa se postavlja pitanje gdje će sa svim tim silnim igračima koji sad praktički nemaju gdje igrati. Dinamo 2 imao je preko 20 igrača, isključivo mladih, plus još desetak koji su bili na posudbama i njima će se vjerojatno tražiti posudbe, ali će ih svejedno ostati poveći broj koji bi mogli ostati bez natjecateljskog nogometa.

Prema novim pravilima, prvoligaši više ne smiju posuditi više od tri igrača drugim klubovima u HNL-u. Naravno, Dinamo može višak igrača posuditi diljem druge i treće lige, u kojima će sad kvaliteta biti koncentriranija pa će biti i kvalitetnijih utakmica.

Damir Krznar i Mihael Mikić za sad ostaju bez angažmana. Obojica bi mogli dobiti neki angažman unutar kluba ili omladinske škole, ali postoji opcija i da odu iz kluba ako nađu neke zanimljivije varijante.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:14