03.10.2021., stadion Maksimir, Zagreb - 11. kolo, Hrvatski Telekom Prva liga, GNK Dinamo - NK Hrvatski Dragovoljac. Dominik Livakovic.ZELJKO HLADIKA/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
Prva HNL

Dinamo napunio mrežu Hrvatskog dragovoljca

Piše hina  /  03.10.2021., 21:44h
Nogometaši Dinama ostvarili su najuvjerljiviju pobjedu u novoj sezoni HT Prve lige svladavši na Maksimiru posljednjeplasirani Hrvatski dragovoljac sa 8-0 (2-0).

Golijadu je započeo Josip Mišić u 22. minuti, a nastavio Luka Menalo u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Raspucali su se Dinamovi igrači u nastavku. Treći je pogodak postigao Luka Ivanušec (51), za 4-0 strijelac je bio Dario Špikić (59), a svojim drugim pogotkom na utakmici Menalo (65) je podigao prednost prvaka na 5-0. Za 6-0 pogodio je Komnen Andrić (69), a 7-0 postavio je Marko Bulat (82). Za konačnih 8-0 i najuvjerljiviju pobjedu Dinama u ligaškim dvobojima s Hrvatskim dragovoljcem strijelac je u četvrtoj minuti sučevog dodatka bio Marko Tolić.

Dinamo je sa 22 boda stigao na drugo mjesto s bodom manje od vodeće Rijeke koja ima utakmicu više. Hrvatski dragovoljac je ostao na posljednjem mjestu sa pet bodova.

Već od početka je bilo jasno da je momčad Damira Krznara razigrana te da bi mogla ostvariti uvjerljivu pobjedu. Na prvi pogodak čekalo se do 22. minute, kad je Josip Mišić preciznim udarcem s više od 20 metara iz slobodnog udarca svladao Zvonimira Šubarića.

Hrvatski dragovoljac je u 45. minuti bio blizu izjednačujućeg pogotka, ali je Dominik Livaković sjajno obranio pokušaj loba glavom Štrkalja, a potom i udarac Petra Mamića koji je natrčao na odbijenu loptu. Umjesto izjednačenja, Dinamo je u posljednjim sekundama prvog poluvremena došao do drugog gola.

Moharrami je ubacio s desne strane, a Luka Menalo je glavom poslao loptu u mrežu.

Čak šest pogodaka postigli su Krznarovi izabranici u drugom dijelu, a svaki je atraktivan na svoj način.

U 51. minuti je Luka Ivanušec preciznim volejem s ruba kaznenog prostora pogodio za 3-0.

Tek što je ušao u igru, Dario Špikić je u 59. minuti s lijevog boka ušao prema sredini i preciznim udarcem desnom nogom s ruba šesnaesterca pogodio lijevi donji kut Šubarićevh vrata.

Samo šest minuta poslije Menalo je po drugi put poslao loptu u mrežu. Primio je loptu na desetak metara od gola, iskosa s lijeve strane, i preciznim udarcem pogodio suprotni kut za 5-0.

Četiri minute poslije Menalo se iz strijelca prometnuo u asistenta. Na njegov ubačaj s lijeve strane sjajno je reagirao Komnen Andrić i jednim 'karate' udarcem s pet metara poslao loptu pod gredu.

Sedmi pogodak Dinama postigao je Marko Bulat u 82. minuti. Bio je to više ubačaj za Menala nego udarac, ali je domaći napadač promašio loptu glavom, lopta je visoko odskočila od travnjaka i završila iza leđa Šubarića koji se protegnu koliko god je mogao ne bi li spriječio pogodak.

U zadnjim trenucima dvoboja, još jedna lijepa akcija Dinamovih igrača rezultirala je još jednim sjajnim pogodkom. Marko Tolić je primio loptu u kaznenom prostoru, 'lažnjakom' se oslobodio najbližeg suparničkog braniča, a onda lijevom nogom pogodio gornji suprotni kut za konačnih 8-0. 

Utakmicu na Maksimiru sudio je Zdenko Lovrić iz Đakova.

Strijelci: 1-0 Josip Mišić (22), 2-0 Luka Menalo (45+2), 3-0 Luka Ivanušec (51), 4-0 Dario Špilić (59), 5-0 Luka Menalo (65), 6-0 Komnen Andrić (69), 7-0 Marko Bulat (85), 8-0 Marko Tolić (90+4)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:54