Zagreb, 16.10.2022.- Utakmica 13. kola HNL-a Dinamo - Varaždin. Na fotografiji Petar Bočkaj, Matija KOlarić. foto HINA/ Daniel KASAP/ dkDANIEL KASAP - Daniel Kasap
StoryEditor
HNL

Dinamo na krilima Petkovića preokretom do pobjede

Piše hina  /  16.10.2022., 18:42h

U susretu 13. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 4.500 gledatelja pobijedio Varaždin sa 3-1 preokretom u drugom poluvremenu.

Junak utakmice bio je Bruno Petković koji je bio najzaslužniji za preokret "modrih" postigavši u zadnjih pola sata dva gola, uz asistenciju.

Varaždin je poveo golom Frana Brodića u devetoj minuti, no gosti su u 33. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Andreis Herrera. Izjednačio je Bruno Petković u 69. minuti, Martin Baturina je u 78. preokrenuo rezultat, a konačnih 3-1 postavio je Petković iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Ante Čačić se s pravom pribojavao dvoboja protiv Varaždina. Dinamov strateg je nekoliko puta naglasio kako Varaždin uz Dinamo igra najbolji nogomet u ligi. Varaždin je i jedina momčad HNL-a koja je uspjela Dinamu otkinuti bodove. Bilo je to u 4. kolu, kada je varaždinski ogled završio 1-1. Ovoga puta Dinamo je upisao pobjedu, ali su gosti dobro namučili hrvatske prvake.

Koliko su Varaždinci opasni vidjelo se već u devetoj minuti. Matija Kolarić je ubacio s lijeve strane, Lovro Banovec nakratko dirao, a Fran Brodić sa 15-ak metara pogodio rašlje pored nemoćnog Dominika Livakovića.

Brodić je zaprijetio i u 18. minuti, ali je pucao preko gola. U 29. minuti vidjeli smo prvi pokušaj "Modrih", no Bočkaj je bio neprecizan. U 32. minuti dogodio se jedan od ključnih trenutaka, gosti su ostali s igračem manje. Herrera je neoprezno startao nad Ristovskim, a sudac Kolarić pokazao mu je drugi žuti karton i Varaždinci su već nakon pola sata ostali s igračem manje. Prvu opomenu Herrera je zaradio već u 5. minuti.

U 35. minuti Dinamo je imao dvije šanse u jednom napadu. Prvo je Ljubičić pucao iskosa s desetak metara, ali je Zelenika obranio. U nastavku je Špikić iz izglede situacije pucao preko gola.

Najbolju priliku u prvom dijelu Dinamo je imao u 45. minuti kada je Drmić izašao sam ispred Zelenike, ali je gostujući vratar sjajno reagirao.

Dinamo je uspio izjednačiti u 63. minuti golom Brune Petkovića minutu nakon što je ušao u igru. Međutim, pogodak je poništen jer je napadač hrvatskog prvaka napravio prekršaj u začetku akcije. Šest minuta kasnije Petković je ponovo zatresao mrežu, još jednom se provjeravala situacija, ovoga puta zbog zaleđa, no ovoga puta je sve bilo čisto.

Sjajnu rolu Petković je u 78. minuti upotpunio asistencijom za Baturinu koji je lijepo pogodio za 2-1, a u posljednjim trenucima susreta i drugim golom iz kaznenog udarca nakon što je Jelenić oborio Ljubičića.

Kasnije se još sastaju Rijeka i Lokomotiva.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 34 boda, Hajduk ima 26, a Osijek 24 boda. Varaždin je peti sa 16 bodova.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:20