StoryEditor
europa liga

Dinamo je u nokaut fazi Europa lige: Vlašićeva želja se nije ostvarila, štoviše Dinamo ih je srušio usred Londona, a on bio nevidljiv

Piše t.r.  /  09.12.2021., 22:57h
Nogometaši Dinama upisali su još jednu veliku europsku pobjedu. U sred Londona pobijedili su West Ham i plasirali se u nokaut fazu Europa lige. Pobijedili su West Ham s 1:0, a trenutak odluke se dogodio u 3. minuti.

Dinamo puno bolji u prvom poluvremenu

Nije moglo bolje početi za Modre u Londonu. Već u 3. minuti stigli su do vodstva nakon fantastičnog pogotka Mislava Oršića. Primio je loptu Dinamov krilni igrač na lijevoj strani, domaći braniči ga nisu ozbiljno shvatili, a ovaj poteže i pogađa suprotne rašlje Areolinog gola.

Sjajan pogodak i olimpijski stadion u Londonu je odmah utihnuo.

Ništa od West Hama nismo vidjeli u otvaranju utakmice, a Dinamo je nastavio kontrolirati loptu te su u nekoliko navrata mogli i povećati vodstvo.

U 33. minuti su imali veliku priliku kada je Štefulj ubacio, a Ademi sam sa sedam metara loptu glavom šalje pored gola. Kasnije e i Ivanušec da puta opasno zaprijetio. Najprije je njegov udarac sa 16 metara u korner odbio Areola, a odmah nakon ubačaja iz kuta, ponovno je probao, ciljao je suprotnu vratnicu, ali lopta ide pored gola.

Sporiji početak drugog djela

Početak drugog djela donio je mirniju utakmicu s obje strane. U 58. minuti ponovno je zaprijetio Dinamo. Ivanušec je povukao loptu i odložio Oršiću koji odlično puca s ruba šesnaesterca, ali Areola brani.

U nastavku se osjetio pad u igri Dinama, te je West Ham preuzeo inicijativu, a trener Zagrepčana se odlučio osvježiti momčad. Izašli su Oršić, Ademi i Andrić, a ušli Jurić, Mišić i Bulat.

Iako su preuzeli inicijativu, West Hamova momčad nije uspijevala stvoriti veću priliku. David Moyes je izveo rezervnu postavu jer su već osigurali prvo mjesto skupine, a i vidjelo se zašto ti igrači griju klupu u Premiershipu.

Ulaskom svježih igrača, Dinamo je ponovno uzeo posjed i preselio igru na West Hamovu polovicu terena.

West Ham je napokon zaprijetio u 86. minuti i to iz slobodnog udarca, ali Benrahmanin pokušaj je lagan plijen za Livakovića.

Vlašić nevidljiv

Nikola Vlašić odigrao je cijelu utakmicu za West Ham i nije mu se želja ostvarila da izbaci Dinamo iz Europa lige, štoviše, ništa vrijedno spomena nije napravio večeras i čini se kako mu je povratak u Englesku bio loš potez u karijeri jer ovakvom igrom teško će izboriti prvu postavu londonskog kluba.

Ovom pobjedom Dinamo je osigurao to drugo mjesto i ide u nokaut fazu Europa lige, a tamo ga čeka krema europskog nogometa jer će Modri igrati protiv jedne od ekipa koja je u Ligi prvaka završila na trećem mjestu.

U drugom susretu skupine Rapid je pobijedio Genk i izborio Konferencijsku ligu. To znači da bi Dinamo završio drugi u skupini i s porazom, ali složit ćete se - ovako je puno bolje!

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
18. travanj 2024 05:23