StoryEditor
transferi

Dinamo dovodi dva velika pojačanja koja je predlagao Mamić

Piše desk  /  23.01.2023., 08:36h

U Dinamu bjesni rat između dvije strane, jedne naklonjene članu Uprave Krešimiru Antoliću i druge naklonjene Zdravku Mamiću.

Ipak, čini se da bi u Dinamo mogla doći dva igrača koje zagovara baš Mamić, kojeg Antolić želi potpuno istisnuti iz kluba.

Prvi je 20-godišnji stoper Bećir Omeragić iz Züricha. Omeragić je mladi reprezentativac Švicarske. Za U-21 selekciju ima četiri nastupa i prema Transfermarktu vrijedi osam milijuna eura. Ugovor sa švicarskim Zürichom istječe mu ovog ljeta.

"Predlagao sam da kupe Omeragića i Barišića. Jedan je u tom trenutku vrijedio 8.5 milijuna, drugi 1.5 milijuna. Jedan bi došao kao slobodan igrač, paket s plaćom bio bi oko 2 milijuna eura. Dobro bi bilo da je Omeragić došao, a Zürichu bi iz tog novca sve platili otac i agenti. Ja sam razgovarao i s vlasnikom Osijeka o možebitnom transferu Belje. On će vrijediti milijardu! Ima 20 godina i neslućeni je talent", rekao je Mamić na svojoj zadnjoj presici.

Drugi je Josip Brekalo. Dinamo je jučer napravio važan korak u dovođenju Josipa Brekala (24), tvrdi Nicolo Schira, talijanski novinar specijaliziran za transfere. Hrvatski prvak definitivno je odlučio da želi vratiti Brekala, pripremio mu je ugovor do 2026. godine, a Wolfsburg ga je spreman pustiti u Zagreb.

Ipak, Brekalo još nije siguran želi li se vratiti u klub u kojem je započeo karijeru te čeka ponudu Fiorentine, koja je navodno iskazala interes, ali još nije poduzela ništa konkretno. Dinamo je poručio Brekalu da želi odgovor unutar 72 sata te mu vrijeme polako istječe, dodaje Schira.

Dnevnik.ba

30. rujan 2023 09:26