StoryEditor
transferi

Dinamo dogovorio veliki HNL transfer? Dovode najboljeg igrača Osijeka, a prodaju zvijezdu

Piše desk  /  27.12.2022., 09:58h

Posljednjih tjedana vodi se velika borba Dinama, Hajduka i Osijeka za jednog od najboljih igrača SuperSport HNL-a Lászla Kleinheislera (28). Mađarski veznjak i reprezentativac ove sezone je u sjajnoj formi, u 23 nastupa zabio je osam golova i namjestio četiri, ali aktualni ugovor s Osijekom vezuje ga samo do ljeta.

Kleinheisler je u Osijek stigao prije tri godine kao slobodan igrač iz kazahstanske Astane, a sljedećeg ljeta bi mogao otići i bez odštete. Iz Osijeka su već priznali da pregovori ne idu u smjeru u kakvom bi željeli jer je Kleinheisler odbio ponudu Osijeka od 300 tisuća eura godišnje plaće. Navodno želi dvostruko više.

U ovom trenutku se čini da će mađarski reprezentativac karijeru nastaviti u Dinamu iako se u zagrebačkom klubu vodi veliki rat za vlast između dvije struje - Mamićeve i Antolićeve. Zasad Antolićeva još upravlja klubom i donosi odluke o transferima, a informacije govore da su blizu dogovora s Kleinheislerom. Još se ne zna hoće li uz manju odštetu doći odmah u siječnju ili besplatno na kraju sezone.

Ivanušec odlazi iz Dinama, Beljo iz Osijeka?

Mađar je jedan od najboljih veznjaka lige i njegov dolazak u Dinamo vjerojatno znači da će Maksimir napustiti Luka Ivanušec, povremeni hrvatski reprezentativac kojeg Dinamo pokušava prodati već dulji period.

Za Osijek je Kleinheisler odigrao 131 utakmicu i zabio 21 gol uz 15 asistencija. Podsjetimo, Osijek u nadolazećem zimskom prijelaznom roku ima zabranu dovođenja igrača zbog prijave tri kluba kojima duguju novac od transfera. Zbog toga se očekuje da će klub uz Kleinheislera napustiti i mladi napadač Dion Drena Beljo, koji ima ponude iz Bundeslige.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 01:47