StoryEditor
transferi

Dinamo će možda biti prisiljen da proda reprezentativnog napadača za veoma nisku cijenu

Piše desk  /  26.05.2023., 12:30h

Kako Bruno Petković ne želi produljiti ugovor s Dinamom ako ne dobije znatno povećanje plaće, spekulira se da traži 1,2 milijuna eura godišnje, a zagrebački klub očito mu to ne želi dati, prilično je izvjesno da će se morati rastati. Naravno, ako Dinamo i Petković dobiju adekvatnu inozemnu ponudu.

Kako stvari stoje, najveća je šansa da Petković završi u Turskoj. Otkako je Nenad Bjelica preuzeo klupu Trabzonspora, taj klub s Crnog Mora, četvrti najtrofejniji u Turskoj, opasno je zagrizao za Dinamova napadača, prenosi Gol.hr.

Bjelica je već trenirao Petkovića u Dinamu i logično je utvrditi da je glavni inicijator mogućeg transfera.

Posljednjih tjedana rojile su se vijesti u turskim medijima o navodnim ponudama Trabzonspora, koje nisu zadovoljile hrvatskog prvaka. Dinamo traži pet milijuna eura, a Turci su nudili najviše 1,5 milijun eura.

Sada je navodno došla nova, poboljšana ponuda. Futbol Gundem piše da je Trabzon ponudio Dinamu dva milijuna eura plus bonuse za osvojene trofeje i golgeterski učinak.

"Bjelica vjeruje kako je Petković pravi igrač za tursku ligu i predložio je Trabzonu da ga dovede", piše turski portal.

Hoće li nova ponuda biti dovoljna, teško je reći. Dinamo traži pet milijuna, ali tu ponudu možda neće dočekati. Vremena i prostora za licitaciju još ima, no ne previše. Prijelazni rok još nije počeo, no Bjelica želi imati Petkovića na početku pripremama. 

Isto tako i Dinamo želi dovesti nova pojačanja Igoru Bišćana na početak priprema. Problem su financije. Da bi kupovali, Modri moraju prodavati. Petkovićevom prodajom Dinamo bi nešto zaradio, a usput bi i olakšao blagajnu, što nije zanemariva stavka.

Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 03:14