StoryEditor
transferi

Dinamo bi ovog siječnja mogao zaraditi 70 milijuna eura

Piše desk  /  26.12.2022., 13:01h

U Dinamu traje veliki rat između dvije struje - Antolićeve i Mamićeve. Krešimir Antolić, prvi operativac kluba, i dalje je član Uprave, a Zdravko Mamić ga želi potjerati iz Dinama.

Tako Dinamo ulazi u prijelazni rok u situaciji da se ne zna tko će voditi glavnu riječ kada je prodaja igrača u pitanju. A ovo bi mogao biti povijesni prijelazni rok jer bi Dinamo mogao rekordno zaraditi.

Očekuje se da klub napuste trojica hrvatskih reprezentativaca. Dominik Livaković bi nakon sjajnog Svjetskog prvenstva mogao otići za 15 milijuna eura, Bruno Petković, kojeg Dinamo već dulje vrijeme pokušava prodati, za desetak, a Josip Šutalo je blizu transfera u Leipzig za 20-ak milijuna eura. 

Dinamu još 25 milijuna eura od Gvardiola i Olma?

Šutalo i Dinamo čekaju rasplet situacije s Leipzigom i Joškom Gvardiolom. Navodno već postoji dogovor da će Leipzig dovesti Šutala čim proda Gvardiola. Bila bi to dvostruka korist za Dinamo jer mu pripada 20 posto od razlike sljedećeg Gvardiolovog transfera.

Očekuje se da Gvardiol, kojeg je Leipzig prošle godine kupio za 19 milijuna eura, promijeni klub za odštetu od stotinjak milijuna eura. Time bi postao najskuplji branič u povijesti jer bi s vrha skinuo dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milijun eura.

Dinamu bi pripalo oko 17 milijuna eura. Hrvatski prvak nada se i transferu Olma iz Leipziga jer i tu ima 20 posto od Leipzigovog profita na idućem transferu španjolskog reprezentativca. Nijemci bi Olma mogli prodati za oko 55 milijuna eura pa bi Dinamo tu dobio između sedam i osam milijuna eura. 

Tako bi Dinamo u siječnju, ako se realizira ovih pet transfera, mogao zaraditi čak 70 milijuna eura.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:21