StoryEditor
Hrvatska plivačica

Dina Levačić izabrana za najbolju plivačicu svijeta na otvorenim vodama

Piše desk  /  04.02.2024., 11:38h

Hrvatska plivačica Dina Levačić izabrana je za najbolju tijekom 2023. godine po izboru Međunarodne plivačke organizacije na otvorenim vodama (WOWSA).

Rezultate i postignuća Dine Levačić prepoznala je javnost svojim glasanjem, ali i stručna komisija u kojoj su većinom plivači na otvorenim vodama iz cijelog svijeta. Dinino preplivavanje Cookovog prolaza, Galway baya, Fastnet Rocka, bristolskog kanala u 2023. godini su dobila najveće priznanje i ovaj put stavila Hrvatsku na najviše mjesto ovog izbora ispred SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Irske i brojnih drugih.

‘‘Iznimna mi je čast što sam izabrana za najbolju u 2023. godini. Iako ovo što radim ne radim zbog nagrada, uvijek je lijepo biti priznat od strane struke i zajednice kojoj pripadam. Moram se zahvaliti svim ljudima koji stoje iza mene i koji su uz mene bili na ovom putu. Iako na kraju samo moje ime stoji iza svega, bez njih sigurno ništa ne bi bilo moguće.

Jako mi je drago što predstavljam Hrvatsku u ovom sportu i nadam se kako će moji rezultati i dostignuća biti inspiracija drugima da se bave ovim lijepim poslom“, rekla je povodom dobivene nagrade 27-godišnja Dina Levačić.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 01:07