StoryEditor
bista

Diego Maradona dobio spomenik u Valenciji, ljudi se sprdaju: ‘Što je ovo? Bruce Lee?‘

Piše desk  /  03.08.2022., 07:56h

Čovjek kojeg vidimo na bisti niti malo ne izgleda kao jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

Na svijetu ima mnogo bisti, statua i općenito spomenika jednom od njegovih najboljih nogometaša svih vremena. No, malo koji komadić takve vrste umjetnosti zapravo i sliči argentinskom genijalcu Diegu Armandu Maradoni. O tome koliko ga je teško replicirati na pravi način, iz pogleda jednog likovnog umjetnika govori i najnovija bista otkrivena u Španjolskoj. Naime, za vrijeme COTIF-a, jednog od najpoznatijih svjetskih turnira za reprezentacije do 20 godina u Valenciji, otkriven je spomenik Maradoni koji mu u najmanju ruku ne liči niti malo, pišu Sportske novosti.

A otkrio ju je ni manje ni više već predsjednik Argentinskog nogometnog saveza Claudio Tapia. Dizajnirao ju je lokalni španjolski umjetnik Rafael Ferri, a otkrivena je netom uoči finala turnira na kojem je U-20 reprezentacija Argentine pobijedila momčad Valencijine akademije s 2:0.

Naravno da je cijeli događaj zajedno sa statuom u prom planu odmah dospio na sve moguće društvene mreže kao predmet sprdnje. Već se piše o tome da je lice sa spomenika zapravo Sylvester Stallone, Bruce Lee, a neki su otišli i toliko daleko pa su ga poistovjetili s Isusom Kristom, kakav je i na portretu španjolskog slikara iz 2012. godine.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 16:07