StoryEditor
sp za rukometašice

Desetkovana Hrvatska izgubila u drami od Japana: Hrvatice idu dalje, ali ne prenose bodove

Piše desk  /  06.12.2021., 22:52h
Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske izgubila je od Japana (28:26) u posljednjoj utakmici skupine G u prvoj fazi Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

Utakmica protiv azijske reprezentacije bila je vrlo važna jer pobjednik u novu skupinu prenosi dva boda. Iz svake skupine dalje prolaze po tri reprezentacije. Nakon toga će se formirati četiri nove skupine od šest ekipa, a reprezentacije će u drugi krug prenijeti bodove osvojene protiv drugih momčadi iz skupine koje su prošle dalje.

Japan prenosi dva boda, desetkovana Hrvatska nijedan

Tako će Japan u drugu fazu natjecanja prenijeti dva boda, dok Hrvatska neće prenijeti nijedan jer je jedino slavila protiv Paragvaja, koji je završio svoj put na prvenstvu.

Hrvatska je i prije utakmice bila u velikom problemu jer izbornik Nenad Šoštarić zbog koronavirusa nije mogao računati na Ćamilu Mičijević, Ivanu Dežić i Doru Krsnik pa je na raspolaganju imao samo deset igračica i tri golmanice.

Teška utakmica u kojoj je briljirala japanska igračica koja je zabila devet golova

Utakmica je bila vrlo teška i dramatična, a tome svjedoči i činjenica da je Hrvatska samo dvaput, a Japan samo jednom imao prednost od tri gola razlike. U prvom dijelu napetost je bila posebno izražajna, kada se igralo gol za gol. Tako je i na poluvremenu bilo neriješeno (14:14).

Nakon što je Hrvatska u drugom dijelu prvi put povela s tri razlike, izgledalo je da će susret odvesti u svoju korist, ali onda je napad potpuno zakazao i Japan je stigao do preokreta i pobjede.

Hrvatsku su predvodile Kalaus (6 pogodaka) i Turk (5 pogodaka), dok je na drugoj strani briljirala Nakayama, koja je zabila devet zgoditaka, a nju je pratila Hattori sa šest golova.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:45