StoryEditor
premijer liga bih

Derbi začelja pripao Rudaru, Posušje ponovno završilo susret s igračem manje

Piše desk  /  12.09.2021., 18:37h
Nogometaši Rudara iz Prijedora svladali su na domaćem terenu momčad Posušja s 3:0 u osmom kolu Premijer lige BiH.

Derbi začelja između dva nova premijerligaša pripao je domaćinima koji su znali iskoristiti svoje prilike te su došli do uvjerljive pobjede iako je rezultat mogao biti i drugačiji.

Nakon početnog ispitivanja snaga Rudar je do vodstva stigao u 10. minuti preko Demira Jakupovića.

Primljeni pogodak kao da je trznuo goste iz Hercegovine koji se konačno bude i u tim su trenucima bili bolji protivnik. Posušje je imalo posjed lopte i lagano dolazilo na protivničku polovicu, ali završnog pasa niti neke veće prilike nije bilo do kraja poluvremena. Vrijedi možda izdvojiti pokušaj Vukoje čiji je udarac obranio Šehić.

Rudar bolje otvara i drugo poluvrijeme te im ne treba puno vremena da zatresu mrežu Galića. U 52. minuti Nemanja Pekija zabija za 2:0.

Nikola Leko bio je u centru pažnje u tim trenucima, ali u negativnom smislu. Veznjak Posušja je početkom drugog poluvremena ušao u igru, a do 67. minute je uspio skupiti dva žuta kartona i bilo je jasno da gosti s igračem manje ne mogu ni do boda.

Do kraja susreta Rudar je preko Josepha Amoaha postavio konačnih 3:0.

Ovo je bila druga pobjeda za Rudar koji je s nova tri boda pobjegao iz opasne zone dok je Posušje ostalo predzadnje s 5 bodova.

Dnevnik.ba/T.R.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
27. travanj 2024 06:14