StoryEditor
navijači crvene zvezde

Delije u Ligi prvaka slavili ubijene srpske teroriste. Zvezdi prijeti velika kazna

Piše desk  /  05.10.2023., 12:12h

Kosovo i Srbiju zadnja dva tjedna potresa sukob srpskih terorista i kosovskih snaga sigurnosti u selu Banjska u općini Zvečan. U njemu su ubijeni jedan pripadnik kosovske policije albanske nacionalnosti i trojica srpskih napadača. Više srpskih terorista je uhićeno, a nakon što su pronađeni, kosovska policija pronašla je i pokazala bogat arsenal modernog i teškog oružja s kojim su došli na Kosovo.

Kosovski policajac ubijen je iz zasjede nakon što su lokalni Srbi kamionima blokirali ceste. Sukobi su nastavljeni kasnije, kad je došlo do pucnjave oko pravoslavnog manastira Banjska. Uhićeno je još desetak osoba i pronađena je ogromna količina oružja.

Srbi teroriste koji teško naoružani ubijaju u drugoj državi prikazuju kao mučenike

Kako je rekao kosovski ministar policije Dželjalj Svećlja, zaplijenjeno oružje vrijedno je pet milijuna eura. "To je oružje srpske vojske, proizvedeno je 2021. Ima mina koje su proizvedene 2022. Nisu ostaci ratova 90-ih godina", rekao je. "Ovo je logistika koju ima prava vojska. Otkrili smo još jedno blindirano vozilo. Tu su kamioni i buldožeri koji prevoze municiju. Ima više minobacača, protutenkovskih i protupješadijskih mina", rekao je Svećlja. Objavio je da je među ubijenim Srbima i bivši tjelohranitelj Aleksandra Vulina, aktualnog šefa srpske Sigurnosno-informativne agencije.

Ne priznaju realnost. Kosovo već odavno nije Srbija

Srbija, koja ne priznaje realnost da je Kosovo neovisna, samostalna i međunarodno priznata država, nego ga svojata, na ovo je odgovorila proglašenjem dana žalosti i prikazivanjem svojih ubijenih teško naoružanih terorista na teritoriju druge države kao nevinih mučenika. Njima počast odaju Delije i Grobari, a pridružio im se i Novak Đoković. Vjerojatno najbolji tenisač svih vremena na Instagramu je uz emotikon molitve objavio fotografiju iz hrama svetog Save u Beogradu. Ondje se Srbi klanjaju sunarodnjacima ubijenima jer su upali na teritorij druge države te iz zasjede ubili policajca. No po količini naoružanja je očito da su imali i planove za opsežnije vojne akcije. 

Delije im odali počast na utakmici Lige prvaka

Navijači Zvezde poklonili su im se i tijekom utakmice Lige prvaka protiv Young Boysa na beogradskoj Marakani. Početkom drugog poluvremena razvili su koreografiju u njihovu čast. Uz veliku sliku samostana Banjska, kraj kojeg su ubijeni, navijači srpskog prvaka su razvili slike dvojice ubijenih, a ispod su bila napisana njihova imena. Delije im stalno izražavaju poštovanje jer su spomenuta dvojica bili navijači Crvene zvezde. UEFA strogo zabranjuje propagandu terorista i njihovih djela na utakmicama svojih natjecanja. Ako je delegat prijavio koreografiju, Zvezda će biti ozbiljno kažnjena. 

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 20:19