StoryEditor
transferi

David Čolina otišao iz Hajduka u njemački Augsburg

Piše hina  /  14.01.2023., 16:37h

Dosadašnji lijeve bočni igrač splitskog Hajduka, 22-godišnji David Čolina, karijeru će nastaviti u njemačkom Bundesligašu Augsburgu, s kojim je u subotu potpisao ugovor do kraja lipnja 2027.

Čolina je na Poljud stigao u ljeto 2019. iz francuskog Monaca, a za splitski klub je nastupio u 109 službeni utakmica. U 74 navrata je bio u početnom sastavu, a iza sebe ostavlja tri pogotka i tri asistencije u dresu Hajduka.

"Htio bih se zahvaliti cijelom klubu na predivne, skoro četiri godine. Od suigrača s kojima sam igrao, do svih ostalih zaposlenika koji možda nisu toliko vidljivi, ali puno znače za Hajduk. Zahvaljujem se i navijačima jer su bili uz nas, bodrili nas u dobru i zlu. Kad nam je njihova podrška trebala uvijek su bili uz nas", rekao je Čolina u službenom priopćenju Hajduka o njegovom transferu u Njemačku.

"Augsburg je za mene velika prilika. Kroz vrlo ugodne razgovore odgovorne osobe u klubu su me uvjerile da je ovo pravi korak u mojoj karijeri", izjavio je u Augsburgovom priopćenju Čolina koji je bio u zadnjih šest mjeseci ugovor s Hajdukom, a kako se nije uspio dogovoriti oko uvjeta za produženje, odlazak je bio jedno od najboljih rješenja za obje strane.

Klubovi nisu otkrili financijske detalje prijelaza.

Čolina se u Augsburgu pridružio 20-godišnjem hrvatskom napadaču Dionu Dreni Belji, koji je došao iz Osijeka, a s njemačkim prvoligašem također potpisao ugovor do 30. lipnja 2027.  

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:34