StoryEditor
nba

Dario Šarić prelazi u Golden State Warriorse

Piše desk  /  08.07.2023., 14:33h

Tjedan dana nakon početka prijelaznog roka za slobodne igrače u NBA ligi Dario Šarić konačno je dogovorio angažman za iduću sezonu, i to onaj o kojem se kalkuliralo i prije nego što je prijelazni rok počeo. Adrian Wojnarowski javio je da je hrvatski košarkaš novi član Golden State Warriorsa, momčadi koja je osvojila četiri naslova prvaka u posljednjih devet godina, a najsvježiji 2022.

Woj piše kako je Šarić s klubom iz San Francisca dogovorio jednogodišnju suradnju i dodaje da je bio jedan od najtraženijih preostalih slobodnih igrača na tržištu. O financijskim detaljima nije izvijestio, ali vjerojatno se radi o veteranskom minimalcu, koji za igrače sa sedmogodišnjim iskustvom iznosi 2.709.849 dolara.

Sezona u kojoj treba vratiti izgubljenu vrijednost

To je osjetno smanjenje prihoda u odnosu na devet milijuna, koliko je godišnje zarađivao kroz protekle tri sezone, ali potencijalno uspješna suradnja s momčadi šampionskog kalibra trebala bi mu omogućiti da do idućeg ljeta vrati tržišnu vrijednost koja mu je pala nakon teške ozljede koljena i smanjene uloge u Phoenixu i Oklahoma Cityju prošle sezone.

Šariću će Warriorsi biti peti NBA klub, nakon Philadelphia 76ersa, Minnesota Timberwolvesa, Sunsa i Thundera. On će postati drugi Hrvat koji je zaigrao za Warriorse, nakon Dragana Bendera, koji je 2020. prije prekida zbog pandemije nastupio na osam utakmica.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 19:01