StoryEditor
nezadovoljan fifom

Darijo Srna najavio tužbu: ‘Fifa mora zaštititi sve igrače iz Ukrajine, Rusija je agresor i terorist, ubija našu djecu‘

Piše desk  /  12.07.2022., 13:22h

- Stanovnici Donjecka su mi kao obitelj, otvorili su vrata svoje kuće za mene i ponosan sam što danas stojim uz njih i borim se za Ukrajinu.

Ukrajinski Šahtar mogao bi tužiti Fifu zbog odluke da se strani igrači u Ukrajini mogu raskinuti ugovore s klubovima kada zatraže zbog ratnog stanja u toj zemlji. Ukrajinci tvrde da im je tom odlukom nanesena velika financijska šteta, a Šahtar procjenjuje da je zbog toga izgubio 50-ak milijuna eura.

Situaciju je komentirao sportski direktor Šahtara Darijo Srna.

- Mnogi ljudi govore da podržavaju Ukrajinu, ali ne čine to. Na primjer, Fifa ne štiti ukrajinski nogomet i njegove igrače kao Uefa. Mi kao klubovi nastojimo napraviti neki oblik kompromisa u ovoj teškoj situaciji jer ćemo u suprotnom izgubiti puno igrača besplatno u koje smo ulagali. Fifa mora shvatiti da mora zaštititi sve igrače iz Ukrajine – to je njihova dužnost u ovom ratu. Moramo pronaći način da nađemo kompromis, inače će biti teško i možda ćemo morati ići na sud - rekao je Srna te dodao:

- Nikad ne želim miješati sport i politiku, ali nažalost ovaj put se slažem da ruski klubovi ne mogu igrati u europskim natjecanjima zbog trenutne situacije. Rusija je agresor i terorist. Rusija ubija našu djecu i naše prijatelje, ubija naše građane. Srna kaže da mu je Ukrajina druga domovina, tamo je od 2003. godine, prenosi Večernji.hr.

- Stanovnici Donjecka su mi kao obitelj, otvorili su vrata svoje kuće za mene i ponosan sam što danas stojim uz njih i borim se za Ukrajinu.

Pohvalio je i vlasnika Šahtara, milijardera Rinata Ahmetova.

- On ima kuće po cijelom svijetu, može ići živjeti gdje god hoće, ali on je ostao u Ukrajini – pomaže njezinom narodu i vojsci.

U ovoj teškoj situaciji sretan je što je ovdje jer dijeli svoje bogatstvo s narodom Ukrajine, a činio je to tijekom cijele krize od 2014. Tako sam ponosan na njega i naš je jedini cilj pomoći ljudima u ovoj teškoj situaciji.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:51